Läs mer..." />

Säsongens sista match: IK Brage borta

VSK Fotboll säkrade nytt kontrakt i Superettan i den förra omgången mot GAIS och ställs nu mot ett IK Brage som jagar en plats i Allsvenskan, med avsparkstid 15:00. Även om matchen är av akademisk art för Grönvitt del så vill man förstås spinna vidare på segern sist och avsluta 2019 års Superetta så bra man bara kan. Dessutom blir det den sista matchen med gänget för Ilir Berisha och Dennis Persson.

VSK Fotboll åker i morgon till Domnarsvallen i Borlänge för att ta sig an IK Brage. Sist lagen möttes var i en snöig hemmapremiär på Solid Park Arena där lagen hade en varsin halvlek i en match som slutade 1-1. Brage ligger för närvarande på en fjärdeplats i tabellen och har faktiskt häng på en andraplats i tabellen som innebär direktuppflyttning. För att ens nå en tredjeplats och kval så är man dock beroende av andra lags resultat, även ifall de skulle besegra VSK.

Målfarligast för IK Brage i år har varit den tidigare Nyköpingspelaren Christian Kouakou som verkligen fått det att lossna i Superettan och är noterad för 14 mål på 24 matcher för hemmalaget. I Grönvitt så leder Karwan Safari den interna skytteligan och står noterad på 9 mål. Brian Span har faktiskt chans att vinna assistligan och står noterad för 7 assister med enbart Örgrytes Gustav Ludwigsonframför sig med 8 assister.

Tidigare i veckan stod det klart att klubben valde att inte förlänga kontraktet med lagkaptenen Ilir Berisha som alltså kommer att göra sin sista match för klubben i morgon. Även Dennis Persson gör sin sista match för Sportklubben för att avsluta sin elitsatsning på fotbollen. Vi vill förstås tacka båda spelarna för deras insatser för Grönvitt och uppmanar så många grönvita som möjligt att ta sig till Borlänge för att ge laget stöd i årets sista match. VSK Sports ordnar en bussresa upp till Borlänge och det finns fortfarande några platser kvar i bussen! Boka sig gör man på www.vsk.nu

Heja Sport!

Text: Marcus Karppinen