Sammanfattning av diskussionsmötet

I kväll hade VSK Fotboll bjudit in till diskussionsforum mellan klubb, supporterpolis, vaktbolag och supportrar gällande de nya säkerhetsföreskrifterna i Superettan.

De nya säkerhetsföreskrifterna kring VSK:s matcher i Superettan är många och har inneburit flera förändringar kring våra evenemang. Under onsdagkvällen höll VSK Fotboll i ett möte för att kunna diskutera dessa och vad de egentligen inneburit för våra besökare och supportrar under säsongen.

På plats var ett tjugotal besökare och i diskussionspanelen medverkade Andreas Dayan, ordförande VSK fotboll, Anders Ivarsson, säkerhetsansvarig VSK Fotboll, Lasse Eddebring från Aros Trygghetsbevakning samt David Godoy och Per Dennerås från Supporterpolisen i Västerås. 

Anders Ivarsson inledde mötet med att berätta om hur man förbereder arbetet kring säkerheten tio dagar innan respektive match. I diskussionen ingick ämnen som hur klubben kan underlätta inför match om vad som gäller på stå och sittplats och vikten av kommunikationen på respektive ytor av arenan. Det diskuterade även kring klubbens inflytande på supporterpolisen och åsikter lyftes kring visitering på ståplats, hantering av videokamera med koppling till GDPR, de gulmaerkrade delarna av ståplats och om de pågående avstängningarna. 


– Jag tycker att det var ett bra möte och att vi skulle kunna göra detta en gång till i säsongen. Det här tar vi även med oss till andra klubbar vi jobbar med, säger David Godoy. Han får medhåll av Lasse Ederbring:
– Det är lätt att vara efterklok, att vi skulle kunna haft detta i början av säsongen. Det är så enkelt att anordna ett sånt här möte för att öppna dialogen, säger Lasse.

Fr. v. Andreas Dayan, ordförande VSK Fotboll, Anders Ivarsson, säkerhetsansvarig VSK Fotboll, David Godoy och Per Dennerås, supporterpolisen och Lasse Eddebring, Aros Trygghetsbevakning.

Anders Tengström var en av deltagarna på plats och sa efteråt:
– Ett möte som var konstruktivt som också visade behovet av att öka kommunikationen mellan alla parter, framför allt mellan klubb och supportrar.

Ordförande Andreas Dayan VSK Fotboll hälsade samtliga välkomna och avslutade mötet med ett tack och hälsning att vi kommer avsluta säsongen med möte i liknande konstellation. 

– Det var ett bra möte med en del konstruktiva saker och förbättringssidor som vi tar med oss i klubben. Vi kan konstatera att vi hade kunnat vara tydligare i vår kommunikation inför säsongen gällande dessa nya säkerhetsföreskrifter, säger han och avslutar:
– Dialogen av den här typen är väldigt bra för klubbens framtida utveckling när vi får in synpunkter på vad vi kan göra bättre. 

För fler frågor gällande mötet och dess innehåll, vänligen kontakta:
Andreas Dayan, ordförande VSK Fotboll 

andreas.dayan@vasterassk.se