Safari segerskytt i tuff bortamatch – ”Det är förstaplatsen vi ska ha”

VSK Fotboll gick segrande ur den tuffa bortamatchen mot Team TG med 1-0. Segerskytt blev Karwan Safari i den 38:e minuten med ett välplacerat skott. – Det är förstaplatsen vi ska ha, säger segerskytten efter matchen.

Efter drygt 24 minuter hade Karwan Safari ett klockrent skott i ribban, returen kom rakt mot Karwan som försökte få till en nick mot mål men den blev missriktad.

– Vi gör en riktigt bra första halvlek, de kommer ingenstans och vi skapar tryck på dem. Vi har fina kombinationer, en virkträff och sen gör vi målet.

I den 38:e minuten kom dock målet. I en snabb kontring drev Karwan boll på offensiv planhalva, det öppnade upp sig framför honom och han lossade in ett lågt skott som hittade målmaskorna.

– Det var en kontring där Filip (Tronêt) blir kapad på mittplan samtidigt som han passar mig. Jag får bollen och börjar driva, ser att Rinor (Nushi) och Simon (Johansson) fyller på. Ena backen backar hem och jag testar ett skott. Det är ett jättebra jobb av de bredvid mig som öppnade upp ytan när de tar fulla löpningar, då kunde jag utmana på ett annat sätt och sen bara skjuta.

Ju längre matchen led krigade Team TG än mer för poängen i sin jakt för att undvika negativt kval. Det uppstod några lägen men Anton Fagerström stod i vägen och höll nollan.

– 1-0-segrar är skönare än alla andra segrar. Jag har aldrig sett oss springa så mycket som vi gjorde idag, man märkte hur viktiga poäng det här va.

Nu väntar en bussresa hem från Umeå till Västerås, något enklare resa efter segern.

– Det är en helt annan känsla. Bussresan från Örebro senast på en timme kändes som tio timmar, nu kommer de här tio timmarna kännas som en timme.

Det står även klart att VSK Fotboll blir som sämst tvåa i serien, vilket innebär att man minst säkrat en kvalplats till Superettan.

– Det är uteslutet med kval, det har det varit från början. Det är förstaplatsen vi ska ha.

Nästa hemmamatch
VSK Fotboll – Nyköpings BIS
Söndag 28/10 15.00
Solid Park Arena

Team TG – VSK Fotboll 0-1 (0-1)
38’ 0-1 – Karwan Safari

Varningar
Team TG: Mattias Lidberg
VSK Fotboll: Carlos Gaete Moggia, Filip Tronêt, Anton Fagerström

Hörnor
Team TG: 1
VSK Fotboll: 5

VSK Fotbolls lag mot Team TG
Anton Fagerström (mv)
Mathias Benker
Ilir Berisha (K)
Stefan Batan
Dennis Persson
Simon Johansson
Jonas Hellgren
Carlos Gaete Moggia (76)
Filip Tronêt (90+4’)
Karwan Safari
Rinor Nushi (90)

Bänken:
Daniel Svensson (MV), Robin Blommé (90+4’), Boris Ljevar (76), Yonathan Gatachew, Brian Span, Douglas Karlberg, Emir Smajic (90)

Dan Kiwii Persson