Robin Blommé sammanfattar transferfönstret

Robin Blommé

Igår, den 25 augusti, stängde det officiella transferfönstret för sommaren. För VSK:s del har fyra spelare plockats in i truppen och fem stycken har lämnat. Här sammanfattar Robin Blommé transferfönstret och berättar om dagens truppbestånd för VSK:s del.

Hur skulle du sammanfatta transferfönstret för VSK:s del?
– Det har blivit en del omsättning på spelare. Vi har fokuserat på att bibehålla det initiala långsiktiga tänket och lägga en bra grund för framtiden på alla sätt.

Under den senaste tiden har Samuel Leach Holm, Douglas Karlberg, Ahmed Awad och Carlos Gaete Moggia lämnat klubben, samt Claus Royo lämnat på lån säsongen ut.

– Till slut ställs saker till sin spets och allt från speltid, kontraktssituation och ekonomi får vägas in i ekvationen. Det har löst sig på ett bra sätt för alla inblandade.

Samtidigt har fyra spelare plockats in i Justin Salmon, Gustav Rydberg, Moonga Simba och Moussa Traoré.

– Moussa är den enda som är här kortsiktigt. Resterande är väldigt intressanta spelare som jag är övertygad kommer göra avtryck både nu och kommande säsong.

Hur ser du på skadeläget i truppen just nu?
– Det har varit en tuff period på sistone, men det börjar ljusna så det känns förhoppningsfullt. Anton Fagerström, David Engström och Pontus Fredriksson är på gång och övriga småskadade är inte långt borta. Pedro Ribeiro gjorde comeback förra matchen men Moussa Traoré gjorde tyvärr illa sig oturligt och olyckligt.

Om det skulle behövas fyllas ut med spelare i truppen, vad har VSK för möjligheter då?
– Den nya regeln som möjliggör att värva in kontraktslösa spelare under september månad blir en bra back-up utifrån att nya långvariga skador uppkommer.

VSK Fotboll