”Riktigt bra motstånd” – Ligacupen väntar för U19

Säsongerna börjar lida mot sitt slut för de flesta fotbollslag men för U19 väntar ett gäng tävlingsmatcher i ligacupen. – Riktigt bra motstånd, säger tränaren Fredrik Ramström.

Ligacupen är en SEF-serie/cup och den kom till för att man vill anpassa tävlingssäsongen mot hur det ser ut i Europa. En längre säsong i Sverige helt enkelt. Gruppspelet spelas nu i november och i februari och mars väntar A- eller B-slutspel.

VSK Fotboll U19 ställs mot AIK, IFK Lidingö och IFK Stocksund. Serien spelas med enkelmöten och två av matcherna spelas på Solid Park Arena.

– Det är riktigt bra motstånd i AIK och Lidingö som spelade i Juniorallsvenskan i år, kul att för oss att få den värdemätaren att se vart vi står mot Allsvenskt motstånd. Stocksund vet jag mindre om, men de har kvalificerat sig till Div.1 Svealand till nästa säsong, samma serie som oss.

Vad är er målsättning med de här tre matcherna?
– Vi går in för att vinna de här matcherna, försöka göra så bra prestation och resultat som möjligt. Laget blir troligtvis samma spelare som spelade under serien.

Totalt är 57 lag indelade i femton grupper (IF Brommapojkarna, IF Elfsborg och IFK Göteborg är direktkvalificerade till A-slutspel). 24 lag avancerar till A-slutspel och övriga lag går till B-slutspel. I A- och B-slutspelet delas lagen in i 5-6-lags grupper. För segrande lag i A-slutspelet spelas semifinaler, match om 3:e pris och final.

Spelschema VSK Fotboll U19 – Ligacupen 2017/2018 U19:7
12/11, 15.00: IFK Stocksund – VSK Fotboll (Danderydsvallen)
19/11, 15.00: VSK Fotboll – AIK (Solid Park Arena)
25/11, 13.00: VSK Fotboll – IFK Lidingö (Solid Park Arena)

Det kommer vara fri entré till hemmamatcherna mot AIK och IFK Lidingö. Alla är varmt välkomna i novemberkylan.

Dan Kiwii Persson