P15 klara för SM-final i Futsal!

VSK Fotbolls P15 är klara för final i Futsal SM. Detta efter avgörande i förlängningen och det var lagkaptenen Samuel Dahl som sköt in det avgörande 3-2-målet. – Det var riktigt skönt, säger Samuel om sitt avgörande mål.Laget har inte tränat futsal under året men har ändå tagit sig vidare till slutspelet som nu spelas i Helsingborg, där har man nu tagit sig till final.

– Det är väldigt sjukt att vi har chans att försvara guldet när vi inte tränat. Vi tränade inget inför de första matcherna och nu till SM fortsatte vi att inte träna. Det är sjukt om vi vinner.

Semifinalen blev en jämn historia där VSK tog ledningen med 1-0, sedan vände IFK Uddevalla på steken till 1-2 och när VSK fick en utvisad var man tvungen att hålla tätt.

– Det var riktigt spännande och det blev lite nervöst när de gjorde 2-1. När vi får en utvisad så håller vi tätt och när vi är fulltaliga så sätter vi 2-2.

Efter fulltid var det oavgjort och matchen gick till förlängning. Där avgjorde lagkapten Samuel Dahl.

– Vi bor på samma skola som Uddevalla och de var lite kaxiga igår inför dagens match, så det var riktigt skönt. Jag fick en passning från andra kanten, vek in i banan och sköt in bollen vid bortre stolpen.

I finalen ställs VSK mot Skoftebyns IF, som krossade Bollstanäs SK med 6-1 i sin semifinal. Ett Bollstanäs som VSK förlorade mot i första gruppspelsmatchen.

– Jag tror att det blir en jämn match, som semifinalen. Vi har sett dem och de ser bra ut. På pappret, när man räknar resultaten, så ser de kanske lite bättre ut.  Men det skulle vara jättekul att försvara SM-guldet, avslutar Samuel Dahl.

Finalen mot Skoftebyns IF spelas 14.00 i eftermiddag.

Dan Kiwii Persson