Oscar Norrby inför säsongen för VSK P19

Tränare Oscar Norrby går igenom VSK P19 inför säsongen 2020 – ”Det bästa betyget vi kan få är att spelarna får chansen i A-laget”

Hur känns inledningen av säsongen för P19?
Det är roligt att vara igång, inspirerande med matcher på hög nivå omgående! Vi mötte IF Brommapojkarna (0-0) i första matchen och AIK (2-1, vinst) i den andra vilket omedelbart ger oss möjlighet att mäta oss mot de bästa i vår åldersgrupp. Det är precis där vi vill vara för att kunna utvecklas och bli ännu bättre.

Hur är läget i truppen?
I nuläget är vi 17 spelare i truppen där en just nu är otillgänglig på grund av skada. I november hade vi ett större bekymmer med skador på flera spelare, därför har vi nu utvärderat och vidtagit en del förebyggande åtgärder under december och januari. Skadefria spelare är en viktig förutsättning för att vi ska fortsätta utvecklas som ett kollektiv och på individuell nivå.

Har det skett några förändringar i verksamheten från i fjol?
Den stora förändringen är i staben där jag och Elias Anessiadis, som jobbade ihop 2019, nu förstärkts av Wille Westergren. Anton Fagerström som i fjol jobbade med målvakterna i både P17 & P19 fokuserar nu enbart på P19. Fler personer i teamet ger oss förutsättningarna till att göra ett ännu bättre jobb med respektive spelare på och vid sidan av planen. Inspirerande!

Hur ser P19:s seriesystem ut?
Vi spelar även denna säsong i P19 div1 reg.4. Nytt för i år är att serien har delats upp i två mindre serier eftersom man ansåg att det blev för många matcher i fjol. Vinnaren av div1 har tidigare fått kvala till P19 allsvenskan, inför 2021 görs dock seriesystemet om, så vinnaren av P19 div1 kommer istället att spela i P19 superettan 2021. Det blir alltså tre regionala nivåer istället, allsvenskan, superettan och div1.

Vad har ni för mål för säsongen 2020? 
Vi förbereder oss för att försöka vinna varje fotbollsmatch, beroende på motstånd kommer det krävas olika tillvägagångssätt vilket vi tror kommer utveckla taktiskt flexibla fotbollsspelare. Det bästa betyget vi kan få är annars att spelarna får chansen i A-laget. Under 2020 har Renan Faustini från P19 tränat och spelat match med A-laget, men fler knackar på dörren. Även våra målvakter har fått chansen att rotera upp och träna med jämna mellanrum vilket ger dem extra stimulans.

Kommande 5 matcher för P19:
15 februari: Västerås SK – FC Djursholm (Ligacupen A2)
22 februari: Västerås SK – Vasalunds IF (Ligacupen A2)
29 februari: Örebro SK – Västerås SK (Ligacupen A2)
21 mars: Skiljebo SK – Västerås SK (Träningsmatch)
28 mars: IFK Stocksund – Västerås SK (Träningsmatch)

VSK Fotboll