Oavgjort borta mot Östers IF

Det oavgjort och mållöst när VSK Fotboll mötte Östers IF på bortaplan. Båda lagen hade varsin riktigt het målchans men vid de tillfällena gick skotten utanför målramen. – Det var en match som vägde lite fram och tillbaka där det var två lag ville vinna, säger Emil Skogh efter matchen.

Efter elva minuter var hemmalaget väldigt nära att ta ledningen när ett inlägg efter marken passerade alla i straffområdet och det avslutande skottet tog i burgaveln. Tio minuter senare uppstod ett till jätteläge för hemmalaget när Mattias Pavic placerade bollen utanför Anton Fagerströms vänstra stolpe. Några minuter senare uppstod ett läge för Filip Tronêt som laddade men sköt utanför. De två sistnämnda var de hetaste målchanserna i den första halvleken.

I den andra halvleken fortsatte lagen skapa lägen. Öster fick två bra lägen i straffområdet men Ilir Berisha och Calle Svensson stod i vägen för skotten. Båda lagen jagade ett ledningsmål men de klara lägena uteblev. Lagen delar på poängen och VSK Fotboll ligger för närvarande på niondeplats i tabellen.

– Det var en match som vägde lite fram och tillbaka där det var två lag ville vinna och därför blev det en väldigt tajt match. En tuff match för oss men också en bra värdemätare, säger Emil Skogh efter matchen.

Vad var det som saknades idag?
– Att förvalta våra omställningar och de gånger vi lyckades med presspelet och vann bollen högt. Vi lyckades inte med sista passningen idag.

Nästa match spelas hemma på Solid Park Arena redan på torsdag då Syrianska FC kommer på besök, köp din biljett till matchen här >>>

– Det är en match på hemmaplan där vi ska visa hur tuffa vi är att möta, en väldigt viktig match för oss!

Östers IF – VSK Fotboll 0-0 (0-0)

Varningar
Östers IF:
VSK Fotboll: Emil Skogh, Boris Ljevar, Douglas Karlberg

Hörnor
Östers IF: 5
VSK Fotboll: 3

VSK Fotbolls laguppställning mot Östers IF
Anton Fagerström
Jesper Florén
Ilir Berisha (K)
Calle Svensson
Dennis Persson
Simon Johansson
Boris Ljevar
Jonas Hellgren
Filip Tronêt (79)
Karwan Safari (60)
Emil Skogh (86)

Bänken
Daniel Svensson (MV)
Sean Sabetkar
Emir Smajic (86)
Brian Span (79)
Filip Ottosson
Douglas Karlberg (60)
Samuel Holm

Publik
1862


Nästa hemmamatch
Västerås SK – Syrianska FC
Torsdag 16/5 19.00
Solid Park Arena

Köp din biljett till matchen här >>>Dan Kiwii Persson