Nykomlingen Karlslund väntar på hemmaplan – ”Första gången vi är sårbara i år”

VSK kliver in till hemmamatchen mot Karlslunds IF med fem segrar i ryggen, men också en hel del skador. – Klart att vi blir tunnare när vi har så många borta, säger Tor-Arne Fredheim inför matchen.

Karlslund är det senaste laget som vunnit mot VSK. Det var i början av mars som Karlslund gick segrande ur träningsmatchen mot VSK med 2-1, en match Tor-Arne Fredheim minns väl.

– Vi hade två tuffa matcher den veckan, vi mötte Hammarby på onsdagen och Karlslund på lördagen. Jag kommer ihåg att vi var rätt så trötta. De har två forwards, Lipovac och Molin, som tillsammans gjorde 38 mål förra säsongen så de får vi se upp med helt klart.

VSK har alltså revansch att utkräva när man siktar mot den sjätte raka segern. Karlslund spelar 3-5-2, ett spelsystem VSK har lite utmaningar med.

– Vi har haft lite problem mot Forward och Karlslund som spelar just så, och vi har inte mött ett lag med trebackslinje i serien än. Vi har tittat lite på hur vi ska hantera både anfall och försvar, vi spelar vårt 4-3-3 men ändrar lite utgångspositioner så för publiken kanske det kommer se lite annorlunda ut. Men det där är mest en lek med siffror.

I ryggen har VSK fem raka segrar och man vill fortsätta bygga vidare på både det offensiva och defensiva.

– Vi har agerat väldigt klokt i anfallsspel och varit stabila. Vi har skapat en platå som vi står på och kan börja gå vidare, vi behövde börja någonstans och den början har vi fått med segrarna och stabiliteten.

Sex spelare saknas till matchen mot Karlslund. Det är Koyar Salimi, Rinor Nushi, Dennis Botchey, Ilir Berisha, Carlos Gaete Moggia och Birahim Sarr som alla är skadade eller har skadekänning. Det gör att VSK endast har 17 spelare tillgängliga för spel från a-lagstruppen.

– Det är första gången vi är så sårbara i år, det är klart att vi blir tunnare när vi har så många borta. Moggia är väldigt nära men vill inte äventyra någonting, med Koyar är det inte så farligt. När det gäller Sarr så har inte smärtan släppt helt ännu. Vi är osäkra på Rinor,”Momo” (Mohamed Bentrari, sjukgymnast) befarar att det är en ledbandsskada i knät och då är det i så fall 6-8 veckors rehab.

Här köper du biljett till VSK–Karlslund
Dag
: Söndag 13 maj, 2018
Tid: 15.00
Plats: Solid Park Arena, Västerås
Klicka här för att köpa biljett till matchen >>>

För dig som inte kan vara på plats på Solid Park Arena så sänds matchen både på Ettanfotboll.se och VLT.se
Ettanfotboll >>>
VLT.se >>>

LÄS MER: Se det fjärde avsnittet av #roadtosuperettan nu!

Dan Kiwii Persson
Foto: Alexander Arntsen