Nu drar vi igång Flickakademin 2020

Västerås Flickakademi startade för 9 år sedan i ett stort samarbete mellan flera företag i Västerås bland andra Mälarenergi, Mimer, Länsförsäkringar, ABB och McDonalds det med Gideonsbergs IF som utförare av projektet tillsammans med huvudinstruktörerna Lotta Hellenberg och Anette Mogren. Syftet var att lyfta flick och damfotbollen i Västmanland och nu nästan 10 år senare kan man verkligen säga att det har varit en lyckad verksamhet då Västmanland fått fram åtskilliga elitfotbollsspelare som varit med i Flickakademin.

Mälarenergi är ett av de företag som varit med sedan starten och Glenn Braun säger följande om Flickakademins betydelse.
-När flickakademin startade så var det ur mitt perspektiv ett sätt att få alla klubbar att hitta något att enas om och på det viset börja dra åt samma håll för damfotbollens utveckling och framfart. Kraften när många går samman är så oerhört mycket större än den enskildas satsning. Nu efter alla dessa år känner jag mig väldigt glad och stolt över att ha fått vara en del av detta.

-VSK Fotboll som bedrivit elitfotboll på herrsidan gör nu en satsning på damfotboll och när vi fick möjligheten att överta driften av Flickakademin så kändes det som en självklarhet då det går i linje med vår långsiktiga vision av att fortsätta utvecklingen av flick och damfotboll i länet. Vi tror att vi har mycket kompetens att tillföra ett redan vinnande koncept för att utveckla det vidare säger VSK Fotbolls tf. klubbchef Andreas Dayan



Vi kickar nu igång inför säsongen 2020 och är just nu i fas med att planera verksamheten och säkra kompetenta instruktörer inför uppstarten som sker i mitten av januari.

Flickakademin kommer att bedrivas i 2 olika segment där vi för de äldre kommer att ha en elitförberedande miljö och för de yngre en utvecklande och förberedande miljö inför nästa steg, vi kommer med de yngre jobba med individuell anpassning för varje spelare så att de får rätt utmaningar. Vi kommer även att ha separat målvaktsträning för alla åldrar.

Förutom träningar kommer det vara olika aktiviteter för att stärka tjejerna som individer inom olika områden och i vissa fall även med hjälp av våra partners till Flickakademin. 


Flickor 15 & 16 år (födda 2004 & 2005) får komma på provspel där det sedan väljs ut 12 st i varje årskull som sedan kommer att träna varje vecka i Fotbollshallen vintertid och Solid Park Arena sommartid.

Flickor 13 & 14 år (födda 2006 & 2007) får anmäla sig och de första 20 i varje årskull kommer att erbjudas plats och sedan träna varannan vecka i Fotbollshallen vintertid och Solid Park Arena sommartid.

Kostnaden för att vara med är 1 500:- / säsong och då ingår träningskläder.

PROVTRÄNINGAR
14 december kl. 10-12 i Fotbollshallen, anmälan snarast.
ANMÄLAN UTVECKLINGSTRÄNING senast 31 december eller först till kvarn

Anmälan till provspel eller utvecklingsträningarna sker här >>>>>>>>>>