Nederlag mot Akropolis

Filip Tronét i duell med Mattias Bouvin.
Foto: Åke Hedvall

I den avslutande matchen av omgång sju i Superettan ställdes VSK mot Akropolis på Grimsta IP. Under en somrig afton lyckades Akropolis kontra in två mål på Grönvitt i den första halvleken som skulle stå sig matchen ut.

Inför matchen genomförde Thomas Askebrand ett antal förändringar i startelvan, bland annat var både Anton Fagerström och lagkapten Sean Sabetkar tillbaka från skadefrånvaro och åter i startelvan.

En annan spelare som var tillbaka i startelvan var Douglas Karlberg, som avgjorde tillställningen med Ljungskile för en vecka sedan. Redan i den andra minuten skulle anfallaren få ett ypperligt läge att göra mål igen. I efterspelet till en hörna lyckades Ahmed Awad dribbla sig förbi två försvarare i straffområdet och komma till ett avslut med vänsterfoten som målvakten i Akropolis, Samuel Brolin, lämnade retur på rätt framför fötterna på Douglas Karlberg i straffområdet. Anfallarens avslut lyckades dock Brolin återhämta sig på och täcka skottet genom en benparad på mållinjen.

Inledningsvis var det Grönvitt som kom ut mest påkopplade. Genom kvalitativt bollinnehav och aktiv rörelse styrde man matchen och Akropolis fick nöja sig med att ligga på kontring. Det var framförallt genom högerkanten VSK lyckades ta sig till målchanser ett flertal gånger. I avslutsmomenten lyckades Grönvitt dock inte överlista målvakt Brolin.

I drygt den första halvan av halvleken skulle Akropolis knappt ta sig över bortalagets planhalva. Då kom kallduschen i den 30:e minuten. Efter en omställning lyckades Akropolis kombinera sig igenom VSK:s försvar och komma till ett avslut i straffområdet vilket Mattias Bouvin skulle förvalta returen på och 1-0 till hemmalaget var ett faktum.

Den avslutande kvarten av halvleken präglades sen av avblåsningar och ett Akropolis som fokuserade på att stå rätt i positionerna. VSK fortsatte föra matchen men lyckades inte trä igenom hemmalagets försvar och istället för en kvittering innan halvtid skulle hemmalaget utöka sin ledning via ytterligare en omställning. På ett inlägg nådde anfallaren Nikola Vasic högst i luftrummet och kunde styra in 2 – 0 lågt i Anton Fagerströms vänstra hörn. Lagen gick därmed in i halvtidsvilan med 2 – 0 till hemmalaget på resultattavlan.

Andra halvlek

Inför den andra halvleken genomförde Thomas Askebrand ett offensivt byte då Sean Sabetkar i backlinjen byttes ut och anfallaren Karwan Safari äntrade planen. Grönvitt skulle också inleda den andra halvleken på liknande sätt som man inledde den första. Laget satte in en hög press på Akropolis och intensiteten i matchen blev påtaglig med mycket frisparkar åt båda håll.

Karwan Safari byttes in inför den andra halvleken.
Foto: Åke Hedvall

De stora målchanserna uteblev dock och förutom den begynnande intensiteten skulle den andra halvleken likna de första 45 minuterna. Akropolis fortsatte ligga rätt i positionerna och satsa på kontringsspelet medan VSK febrilt försökte hitta en öppning i den sista tredjedelen – utan resultat.

Thomas Askebrand genomförde samtliga fem byten med offensiv karaktär där bland annat Brian Span och William Videhult kom in för att försöka förändra matchbilden. Men förutom en indirekt frispark som seglade över och en nick i virket från Karwan Safari uteblev de stora målchanserna. En chansfattig andra halvlek resulterade där med i att resultatet från den första halvleken stod sig matchen ut.

Nästa match för VSK spelas lördag 25 juli då VSK tar emot Norrby IF hemma på Iver Arena – avspark 15:00.

Hampus Lundskog