Motståndarkollen: ”Vi åker till Västerås för att vinna”

Efter sju omgångar ligger nykomlingen Syrianska FC sist i Superettan och efter förlusten mot Mjällby senast sparkades tränaren Korosh Hatami. Mot VSK blir det spelaren Mattias Genc som coachar laget. Vi fick en pratstund med rutinerade lagledaren Ercan Bisse inför kvällens match. 

Först och främst, hur ser du på beslutet att gå skilda vägar med Korosh Hatami?
– Det finns egentligen inte mycket att säga. Det här fotboll och det är resultatet som räknas. Man kan kan inte byta 30 spelare när det går dåligt. Men vi skiljs som vänner och alla är införstådda med att det behövdes.

Hur går tankarna kring matchen mot VSK?
– Det blir en svår match såklart. VSK är ett duktigt lag som är i form. Det är ett samspelt lag som spelar fin fotboll. De känner varandra riktigt bra och brukar vara bra på hemmaplan. Vi ligger sist och är inte där vi vill just nu så det blir en tuff match för oss. 

Mattias Genc leder sitt Syrianska FC i kväll efter att tränare Korosh Hatami fått sparken.
Foto: Oliver Åbonde, Mittmedia


Beskriv stämningen i laget. 
– Stämningen är bra, vi har inte haft krismöte eller så, alla gillar varandra. Spelarna förstår situationen efter uteblivna resultat. Vi vet att vi haft en del skador som påverkat och att det tar tid att spela ihop laget med så många nya spelare. 

Hur ser matchplanen ut?
– Det håller jag hemligt, det får ni se imorrn. Vi åker till Västerås för att få med oss poäng. 

Polisen bedömer matchen som en medelriskmatch, vilket medför en del extra krav på säkerhet.
Hur tänker ni kring det?
–  Vi har ju haft samma situation och är på samma linje som VSK. Jag tror inte att vi får med oss massor med publik till Västerås. Det är synd att man kan belasta klubbarna ekonomiskt på det sättet, det drabbar oss alla. Det är jättesynd. 

Vad kan du säga om skadeläget?
– Vi har flera på skadelistan. Det är väl fyra rutinerade spelare som saknats ett tag. (Sebastian) Rajalakso var borta förra matchen. Isa Demir. Kanske kommer någon av dem tillbaka i spel mot VSK. 

Till sist, vågar du tippa slutresultatet?
– Vi vinner – med 1-3. Då tippar jag med hjärtat. Vi åker till Västerås för att vinna.