Motståndarkollen: Sollentuna FK

I den tredje och sista gruppspelsomgången spelar VSK Fotboll om en kvartsfinalplats i Svenska Cupen. Vi ringde upp Sollentuna FKs tränare Christer Mattiasson inför mötet.

I säsongens första tävlingsmatch hemma på Iver Arena gästas VSK Fotboll av ett Sollentuna FK som har respekt för Grönvitt.
− Vi ser matchen som en bra lärdom för vår del. Det känns inspirerande att återigen få möta bra motstånd, säger Sollentunas huvudtränare Christer Mattiasson.

Sollentuna FK fick en tuff start på Svenska cupen. Sirius körde över Division 1-laget med hela 8–1, efter en femmålsledning redan i paus.
– Att åka på 8–1 mot Sirius gjorde ont i kroppen. Men ska man se positivt på saken så kan det vara bra för spelarna att få se vilken kvalitet och nivå som krävs för att spela högre upp, säger Christer Mattiasson.

Efter nederlaget mot Sirius väntade Allsvenska IFK Göteborg i omgång två. Mattiassons matchplan var tydlig.
– Vi pratade om att stänga igen och göra livet surt för Blåvitt. Och jag tycker vi fick tillbaka lite heder från förlusten helgen innan. Vi kämpade för varandra och tog steg i rätt riktning, men det är klart det är skillnad i kvalitet mellan ett Division 1-lag och ett lag på övre halvan i Allsvenskan, säger Mattiasson om 0-2-förlusten.

Inför fajten mot Grönvitt påpekar Christer Mattiasson att VSK är favoriter, men att han trots det vill att Sollentuna ska pressa högt och attackera.
– Jag hoppas vi kan vara där och störa dem högt upp i banan, samtidigt som vi får se upp för omställningar. Vi vill äga boll men också vara direkta i vårt spel. Det ska bli jättekul att spela matchen och jag hoppas vi kan utmana dem, men vi behöver nog lite ”stolpe in”, säger Mattiasson.

Hur ser ni på VSK?
– VSK har ett bra lag med duktiga spelare både på planen och på bänken. Jag tycker att de gjort bra nyförvärv med Ahmed Awad och Pedro Ribeiro. Det ser även intressant ut med David Engström tillsammans med Calle Svensson och Sean Sabetkar där bak i backlinjen, säger Mattiasson.

I VSK Fotboll finns två bekanta ansikten för Sollentuna. Nyss nämnde Sean Sabetkar och Samuel Holm värvades till Grönvitt från just Sollentuna inför förra säsongen. Samuel Holm var också utlånad till Sollentuna under hösten 2019.
– Det ska bli otroligt kul att möta både Sean och Samuel. Det känns inspirerande att möta våra gamla spelare igen och vi ser fram mot matchen!

Föregående säsong fick Sollentuna kvala sig kvar i Division 1.
– Säsongen blev inte alls vad vi hade hoppats på. Vi klarade oss kvar via negativt kval. Vi hade ett bra lag men hade svårt att göra mål och täppa till bakåt, säger Mattiasson.

Sollentuna har inför lördagens match ingen möjlighet att avancera från gruppen. På skadelistan finns endast anfallaren Brwa Pishdari.

Inbördes möten:
2018: VSK Fotboll – Sollentuna FK 1-0
2018: Sollentuna FK – VSK Fotboll 0-2
2017: VSK Fotboll – Sollentuna FK 5-0
2017: Sollentuna FK – VSK Fotboll 0-0

Matcher 2020:
Sollentuna FK – IFK Göteborg 0-2
Sollentuna FK – IK Sirius 1-8
Sollentuna FK – Vasalunds IF 2-1
Sollentuna FK – Akropolis IF 2-1
Täby FK – Sollentuna FK 3-9
IF Brommapojkarna – Sollentuna FK – 2-2

Inför matchen
Detaljer:
Vad: VSK Fotboll – Sollentuna FK (Svenska Cupen)
När: Lördag 7/3 kl. 12.30
Var: Iver Arena
Domare: Farouk Nehdi

Biljetter:
Biljetter kan köpas via denna länk. För dig som inte har möjlighet att se matchen på plats så visas matchen på C More.

VSK Fotbolls trupp inför matchen presenteras under fredagen.

Text: Johannes Ollson