Motståndarkollen: ”Målet är att nå 36 poäng så fort som möjligt”

GAIS besegrade Halmstads BK på bortaplan men förlorade den senaste hemmamatchen mot IK Frej. 
– Vi har gjort det helt ok hittills. Målet är att nå 36 poäng så fort som möjligt, säger GAIS tränare Bosko Orovic inför kvällens möte med VSK.

En tuff ekonomisk situation har tvingat GAIS att lägga de allsvenska ambitionerna åt sidan tillsvidare. Fokus ligger helt och hållet på Superettan och inför matchen med VSK parkerar ”makrillarna” på sjunde plats i den haltande tabellen – ett par poäng och placeringar före Grönvitt.

– Vi gör det helt ok, tycker jag. Vår målsättning är att ta 36 poäng och målet är att nå 36 poäng så snabbt som möjligt, trots klubbens ekonomiska utmaningar, säger Bosko Orovic. 

Mot VSK tvingas GAIS avvara flera viktiga spelare. Alexander Angelin, förre VSK-spelaren Andreas Östling, mittfältskuggen Marcus Bergholtz (avstängd) och Karl Bohm (bristning, baksida lår) är inte tillgängliga för spel. Milos Andelkovic och Niklas Olsson är tillbaka, men enligt klubben är ingen av dem är redo för 90 minuter.

VSK ställer upp utan Filip Tronêt, Carlos Gaete Moggia och sedan tidigare långtidsskadade Stefan Batan. Med i laget är däremot VSK:s två före detta GAIS:are – Jesper Florén och Calle Svensson. 

Grönvitt har vunnit två, kryssat en och förlorat en av de sammanlagt fyra spelade bortamatcherna hittills – resultat och prestationer som Orovic har respekt för. 

– Det finns inga enkla matcher i Superettan och det blir en riktigt tuff match även mot VSK. Det är ett välspelande lag som försöker vara noga med att ta upp bollen spelyta för spelyta. Det är det vi ska försöka störa dem i. Ett bollskickligt och bortaskickligt lag som är svårt att möta.

Matchstart på Gamla Ullevi klockan 19.00. 

GAIS matchtrupp

Damir Mehic, August Wängberg, Niclas Andersén, Calle Elfgren Nyström, Rasmus Rosenqvist, Leonard Pllana, Arian Kabashi, Nikola Ašćerić, Niklas Olsson, Predrag Randjelovic, Emil Wahlström, Aiden Harvey, Netinho, Milos Andelkovic, Adam Wästlund, Kim Dickson, Marko Johansson.

Poängliga, GAIS
4 poäng: Nikola Asceric (3 mål, 1 assist)
2 poäng: Karl Bohm (0+2), Predrag Randjelovic (1+1)
1 poäng: Leonard Pllana (1+0), Calle Nyström (1+0), August Wängberg (1+0), Marcus Bergholtz 1+0), Netinho (0+1).