Motståndarkollen: IK Brage

Simon Johansson i fjolårsmatchen mot IK Brage på Iver Arena (1-1)

Fjärdeplacerade IK Brage gästar under fredagskvällen Iver Arena för spel i Superettans elfte omgång.

Brage kommer senast från en övertygande 3–0-seger mot Trelleborg hemma på Domnarsvallen i Borlänge. Hemmalaget rivstartade och hade efter 22 minuter skaffat sig det tremålsövertag man också vann med. Leonard Pllana öppnade målskyttet i minut 11 och bara tre minuter senare fördubblade Alexander Zetterström ledningen med sitt första mål för säsongen. Slutresultatet fastställdes sedan av 1–0-skytten Leonard Pllana. Målen var 21-åringens fjärde respektive femte i Superettan 2020. De två målen innebar att Pllana passerade Anton Lundin i Brages interna skytteliga.

Segern mot Trelleborg kom efter två raka matcher utan vinst, mot Akropolis (1–1) och Jönköping (0–2). Totalt har Borlängeklubben samlat ihop 17 poäng på de tio inledande omgångarna, via fem segrar och två oavgjorda tillställningar. De 17 pinnarna är lika många som GIF Sundsvall, som i skrivande stund parkerar på kvalplatsen uppåt tack vare bättre målskillnad än IK Brage.

Innan vårens uppehåll lirade Brage, likt Grönvitt, Svenska Cupens gruppspel. Brage slutade trea i sin grupp, som bestod av Elfsborg, Örebro och Oskarshamn.

Förra säsongens möte mellan VSK Fotboll och IK Brage i Västerås slutade med delad poäng, 1–1. Brage vann matchen på Domnarsvallen med uddamålet 2–1.

Inbördes möten:
2019: IK Brage – VSK Fotboll 2-1 (Superettan)
2019: VSK Fotboll – IK Brage 1-1 (Superettan)
2018: VSK Fotboll – IK Brage 1-3 (Svenska Cupen)
2018: IK Brage – VSK Fotboll 3-3 (Vänskapsmatch)
2017: IK Brage – VSK Fotboll 1-0 (Div 1 Norra)

Brages senaste 5 matcher:
IK Brage – Trelleborgs FF 3-0 (Superettan)
IK Brage – Akropolis IF 1-1 (Superettan)
Jönköping Södra – IK Brage 2-0 (Superettan)
IK Brage – Örgryte IS 3-2 (Superettan)
AFC Eskilstuna – IK Brage 1-2 (Superettan)

Inför matchen:
Detaljer:
Vad: VSK Fotboll – IK Brage (Superettan)
När: Fredag 7/8 kl. 19:00
Var: Iver Arena

Matchen sänds av Dplay. Har du inte tillgång till Dplay kan du se matchen hos O´Learys och Allstar.

Du kan även följa liverapportering från matchen på vårat Twitterkonto eller i vår app ”VSK Live.