Motståndarkollen: GAIS

Simon Johansson i fjolårsmatchen mot GAIS på Iver Arena.

I Superettans fjärde omgång ställs VSK Fotboll mot GAIS hemma på Iver Arena.

Med en seger och två oavgjorda matcher parkerar Grönvitt på sjunde plats i tabellen. Två poäng bakom VSK, på 14:e plats, återfinns GAIS med tre inspelade poäng. Göteborgslaget öppnade säsongen med en 1–0-vinst hemma på Gamla Ullevi mot Jönköping Södra. August Wangberg gav hemmalaget ledningen redan i den åttonde minuten, GAIS höll sedan övertaget över slutsignalen.

Efter Wangbergs tidiga mål i premiären har GAIS haft det tuffare framåt och inte lyckats hitta nätet igen. GAIS följde upp trepoängaren mot Jönköping Södra med en 0–3-förlust mot Boråslaget Norrby IF. Efter en mållös första halvlek gjorde Norrby 1–0 direkt efter pausvilan och skickade in ytterligare två mål innan 90 minuter var spelade.

GAIS var på jakt efter att studsa tillbaka till det vinnande spåret när IK Brage – då på noll poäng – gästade Göteborg i söndags. Borlängelaget vann dock matchen på Gamla Ullevi med 1–0 efter ett mål i matchupptakten.

När VSK Fotboll och GAIS ställdes mot varandra under fjolårssäsongen tog Grönvitt flest poäng. Matchen i Göteborg slutade 1–1 och hemma i Västerås vann VSK med 4–1 efter två mål av Emil Skogh samt ett vardera av Sean Sabetkar respektve Douglas Karlberg.

Emil Skogh, Karwan Safari & Sean Sabetkar i fjolårsmatchen mot GAIS på Iver Arena.

GAIS slutade på 12:e plats i Superettan 2019, tre poäng över kvalstrecket och två pinnar bakom Grönvitt, som slutade på plats tio. Inför denna säsong gjorde GAIS klart med en ny huvudtränare då Stefan Jacobsson kritade på ett kontrakt över tre år. Jacobsson kommer närmast från tränaruppdrag i Degerfors, som han under 2019 ledde till en femteplats i Superettan.

Inbördes möten:
2019: VSK Fotboll – GAIS 4-1 (Superettan)
2019: GAIS – VSK Fotboll 1-1 (Superettan)
2005: GAIS – VSK Fotboll 3-0 (Superettan)
2005: VSK Fotboll – GAIS 3-5 (Superettan)
2004: VSK Fotboll – GAIS 2-1 (Superettan)

GAIS senaste 5 matcher:
GAIS – IK Brage 0-1 (Superettan)
Norrby IF – GAIS 3-0 (Superettan)
GAIS – Jönköping Södra 1-0 (Superettan)
GAIS – Eskilsminne 4-1 (Svenska Cupen)
Östersunds FK – GAIS 4-0 (Svenska Cupen)

Inför matchen:
Detaljer:
Vad: VSK Fotboll – GAIS (Superettan)
När: Söndag 5/7 kl. 14:30
Var: Iver Arena

Matchen sänds av Dplay. Har du inte tillgång till Dplay kan du se matchen hos O´Learys och Allstar.