Lagkaptenen förlänger med VSK Fotboll – ”Det är en fantastisk grupp vi har i VSK”

Ilir Berisha valdes inför årets säsong fram till lagkapten för VSK Fotbolls A-trupp och beskrivs allmänt som en riktig ledare på plan såväl som utanför

Nu är han överens med klubben om ett nytt kontrakt.

– Jag är väldigt glad över att jag och klubben kommit överens om ett nytt kontrakt. Det finns alltid frågor efter en säsong när man sitter på ett utgående kontrakt.

– Från mitt håll har det aldrig varit en fråga om att hitta något annat, jag trivs utmärkt i klubben och i staden. Jag har känt att intresset funnits från klubben så vi satt oss ned och diskuterade och kom överens.

Seriesegern är bärgad och snart är det daga att gå in i en ny säsong, den här gången i Superettan

– Ja, det har varit en underbar känsla som jag fortfarande lever med. Varje dag vaknar jag med glädje och en härlig känsla i kroppen, att vinna serier kan man aldrig göra för många gånger, säger Ilir.

– Redan nu ser jag fram emot den nya säsongen, det känns utmanande men samtidigt otroligt inspirerande. Jag kan säga att det gäller för oss alla i truppen. Vi pratar på träningarna om förutsättningarna, när och hur ska vi träna nästa år, vilka lag ska vi möta och hur spelar det. Det är riktigt roligt att vara fotbollsspelare i VSK just nu, konstaterar lagkaptenen.

Apropå lagkapten, är det klart med en fortsättning där också?

– Nej, att bestämma vem som ska bli det är inget som diskuterats. Jag kan bara säg att jag har varit otroligt stolt att få leda laget under den här säsongen. Alla ska förstå att killarna i truppen är fantastiska människor som verkligen kämpar för VSK, varje dag., säger Ilir.

– För min egen del har jag fått vänner för livet och det får man verkligen inte på alla ställen där man är, konstaterar Ilir.

Du som varit med och spelat på högre nivåer tidigare, vad tror du om VSK Fotbolls chanser i Superettan nästa år?

– Det viktigaste vi kan göra som lag är att skapa ett eget spel som vi utför varje match oavsett om det är hemma eller på bortaplan. Visst måste man anpassa sig till en del men med ett eget spel och en krigarinställning så kommer det att gå bra, jag är inte orolig, säger Ilir.

– För egen del ska jag bidra till laget med min erfarenhet och rutin från att ha spelat på de här nivåerna tidigare i karriären. Jag ser verkligen fram emot nästa år och hungern på att göra det bra i Superettan och sikta mot Allsvenskan finns hos mig och hos alla killarna i laget.

Ado Sadzak, sportsligt ansvarig i VSK Fotbolls styrelse är nöjd med att få lagkaptenens underskrift på kontraktet som sträcker sig över 1+1 år.

– När vi bygger truppen är det viktigt att det inte blir för stora förändringar från år till år. Därför är det viktigt att vi kunde behålla vår lagkapten och jag är väldigt glad att vi nu är överens om en fortsättning, säger Ado.

Varför var det viktigt för klubben att behålla Ilir?

– Ilir är en riktig ledargestalt som verkligen lyfter laget, både på planen och utanför. Vi märkte det inte minst när han var skadad i början av säsongen, han höll verkligen i omklädningsrummet på ett bra och klokt sätt, trots att han inte spelade. Samma sak var det när vi bytte tränare mitt i säsongen, då fanns Ilir där och såg till att det blev bra och att alla gick vidare, konstaterar, Ado Sadzak.

– Sen ska vi inte glömma att en sådan spelare som Ilir är nödvändig i vår trupp med sin erfarenhet från de sammanhang VSK Fotboll ska spela under nästa år. Vi måste ha den erfarenheten i truppen. Den kan vara skillnaden i jämna matcher och hur det går för laget över säsongen, avslutar VSK Fotbolls sportsligt ansvarige.

 

Text: Anders Tengström

Foto: Alexander Arntsen