KLART: Rinor Nushi ansluter till VSK Fotboll på lån

VSK Fotboll har kommit överens med AFC Eskilstuna om att låna yttern Rinor Nushi fram till sommaruppehållet. Andreas Dayan, VSK Fotbolls ordförande säger så här om inlåningen. – Vi vill verkligen att VSK ska gå upp i år, därför lånar vi in Rinor, men vi har inte riktig plats i budgeten för kostnaden och jag hoppas nu att vi alla som är grönvita gemensamt kan hitta ett sätt att finansiera Rinor fram till sommaren.

Rinor Nushi kom som lån till VSK Fotboll sommaren 2017 och efter några matchers inskolning växte han ut till en gigant på vänsterkanten med sin löpvilja, snabbhet och precisa skott utanför straffområdet. Under sin sejour i klubben var Rinor helt klart en injektion i truppen och många vill nog gärna se honom igen i en grönvit matchtröja.

Nu har det blivit verklighet och vi säger välkommen tillbaka till Rinor som nu är klar för VSK fram till sista juli.

Andreas Dayan, ordförande i VSK Fotboll vill göra följande uttalande med anledning av inlåningen av Rinor Nushi.
– Vi i styrelsen vill verkligen att laget ska lyckas i år och ta steget upp i Superettan. Vårt ansvar mot  tränarstaben är att se till att de allra bästa förutsättningarna finns för att det ska gå vägen. Som alla vet har truppen dragits med väldigt mycket skador och det råder osäkerhet om när spelare kan vara tillbaka i matchspel.

– Det är utifrån de förutsättningarna vi lånat in Rinor Nushi. I vår budget är alla pengar till spelarlöner förbrukade. Vi kan inte ta mer kostnader då vi i dagsläget jobbar stenhårt med att få en budget som är i balans.

– Men vi kände ändå att vi vill ge laget och föreningen de bästa förutsättningarna som går för att lyckas i år. Därför har vi beslutat att vända oss till alla klubbens välgörare (ingen nämnd – ingen glömd) och be er att hjälpa klubben med en del av kostnaden för Rinor fram till sommaruppehållet. Att vi ens törs ta den här ekonomiska risken är för att vi fått indikationer på att många privatpersoner och företagare är intresserade av att fortsätta stötta klubben ekonomiskt genom ytterligare en spetsvärvning av Rinor’s kaliber.

Vi skulle önska att vi tillsammans hittar ett sätt att lösa det här, klubbens supportrar, sponsorer och alla andra med grönvita själar.

Här är så förutsättningarna.

Det totala beloppet som vi ska få in för att täcka alla kostnader uppgår till 120 000 kr.

Vi startar nu en swishkampanj ”Rinor till VSK” dit man kan skicka sitt bidrag – observera det nya swishnumret 123 394 0947.

Kampanjen pågår som längst till 1 juni.

Tack för att ni ställer upp för VSK Fotboll.


VSK Fotbolls ordförande Andreas Dayan