KLART: Oscar Norrby förstärker ledarstaben i akademin


VSK Fotboll är glada att presentera ytterligare ett starkt tränarnamn till akademin. Vi välkomnar Oscar Norrby till VSK Fotboll och U19-laget. – Jag kommer få jobba med väldigt skickliga och skarpa killar och få arbeta i en miljö där man stimulerar och utvecklar varandra, säger Norrby om valet att komma till VSK.

Oscar Norrby bor till vardags i Enköping och jobbar för Rädda Barnen i Stockholm. Ett starkt idrottsintresse och framförallt fotbollsintresse förde honom in på en tränarkarriär.

– Jag har alltid identifierat mig med idrotten generellt och fotbollen specifikt. Jag spelade bara fotboll på lägre nivåer, som högst spelade jag ett kval med IK Nordia upp till division tre. Där någonstans började jag fundera vad jag vill göra i framtiden, säger Norrby och fortsätter:

– Idrott och fotboll är något jag älskar och jag sa till mig själv att det är vad jag vill ägna mig åt. Jag utbildade mig till idrottslärare i Örebro och Stockholm för att skapa en grund och började parallellt gå tränarutbildningar och skaffa mig praktisk erfarenhet av tränarskapet, jag började tänka strategiskt i hur jag ville att det skulle se ut framöver.

Tränarkarriären inleddes tidigt i IK Nordia men i och med tränarutbildningarna tog Norrby över P12-laget i Enköpings SK. Sedan började klättringen i klubben.

– Jobbar man ambitiöst så får man förtroende, jag började med P12 och jobbade sedan med de flesta åldersgrupperna i föreningen, bl.a. två säsonger som assisterande tränare på A-laget. De sista två-tre åren verkade jag som ansvarig för ungdomsverksamheten som helhet.

Utöver ESK har Norrby haft flera uppdrag inom Upplands FF där han idag ansvarar för Future Team men tidigare varit DFK för pojkar -01 kullen. Norrby håller även i tränarutbildningar för Svenska Fotbollförbundet och har jobbat med NIU och LIU på Westerlundska gymnasiet.

– Ja det har blivit ganska mycket med tiden, man har tackat ja till det mesta. Inga erfarenheter är dåliga, mer eller mindre.

Oscar Norrby var på gång till VSK redan för ett år sedan, men då klaffade inte allting. Koll på VSK har han skaffat sig de senaste åren.

– Jag och Dayan (Andreas) har haft kontakt sen en tid tillbaka. Min mentor sedan länge är Ramin Kiani (tidigare huvudtränare i VSK Fotboll), sen har jag utbildat några ledare i VSK och då såklart passat på att prata lite med dem om läget i föreningen.

Varför tar du det här steget nu?
– När jag försvann från ESK hade jag personligen bilden klar för mig vilken typ av miljö jag behövde komma till för min egen utvecklings skull. Jag har haft VSK i bakhuvudet och rent geografiskt ligger Västerås bra till. Klubben har något bra på gång och lägger stor vikt vid arbetet med akademin. Jag kommer få jobba med väldigt skickliga och skarpa killar och jobba i en miljö där man stimulerar och utvecklar varandra.

FAKTA
Namn: Oscar Norrby
Född: 27 november 1983
Tidigare klubbare som spelare: IK Nordia
Tidigare klubbar som tränare: Enköpings SK, Upplands FF, Futeute Team, pojkar 01, IK Nordia
Fotbollsutbildning: Youth Elite
Aktuell: Senaste förvärvet till VSK Fotbolls akademi

 

VSK vill samtidigt passa på att tacka Fredrik Ramström som nu valt att kliva av efter två års fantastiskt arbete med att dels starta upp och sedan vidareutveckla verksamheten kring vår U19 miljö. Vi önskar honom all lycka med framtida utmaningar och är oerhört tacksamma för det arbete Fredrik tillsammans med teamet runtomkring åstadkommit under dessa två år.

 

 

 

Dan Kiwii Persson