Markus Lindberg ny huvudtränare för U17

VSK Fotboll har det senaste årets satsat mer och mer på högt utbildade ledare till akademin. Nu stärks akademin upp ytterligare då Markus Lindberg kliver in som ny huvudtränare för U17.  – Det här känns jättekul och man är förväntansfull.

Lindberg är född och uppvuxen i Tidaholm där han till en början satsade stenhårt på handbollskarriären.

– Handboll var min första sport och jag kom in på Skövde handbollsgymnasium, men jag blev inte bäst i världen och när jag började bli petad som 18-åring började jag med fotboll igen. Jag har spelat fotboll i hela mitt liv förutom de där tre åren på gymnasiet.

Efter gymnasiet fortsatte studierna i Växjö och i samma veva hittade Lindberg in på banan som fotbollstränare.

– Jag blev ganska snabbt efter gymnasier ledare i fotbollsskolan i Tidaholms GIF, sedan flyttade jag till Växjö för att plugga och blev då målvaktstränare i Östers IF. Sedan höll det på så och jag hade olika roller, upp till U19 och klev även in i damlaget när en ledare blev sjuk. Sedan har det varit skolträningar, distriktslag, skolansvarig och spelarutbildare i Småland och nu i Svenska Fotbollförbundet.

Första kontakten mellan VSK och Lindberg togs i slutet av september, i samma veva som Lindberg funderade på att göra något nytt.

– Jag kände att nu var det dags att göra något annat, därför började jag söka mig till något. Jag fick kontakt med VSK ganska fort och VSK var snabba, tydliga med vart man vill och att man vill åstadkomma något med akademin. Det finns stor potential här, dels i storleken på staden, att man gått upp och vill etablera sig och sen att man vill bygga akademin.

Vad vet du om VSK sedan innan?
– Västerås har en anrik historia och man har varit högt upp i seriesystemen. Det finns en bakgrund och en historia, nu har man även fått lite pengar för att göra något bra och man har kunnat omsätta det med ett A-lag som tagit sig tillbaka till svensk elitfotboll.

FAKTA
Namn: Markus Lindberg
Född: 3 januari 1986
Tidigare klubbar som tränare: Tidaholms GIF, Östers IF, Rydaholms GIF, Växjö BK, Smålands FF, Svenska Fotbollförbundet
Fotbollsutbildning: UEFA A samt UEFA Elite youth
Aktuell: Ny huvudtränare för VSK Fotboll U17

Dan Kiwii Persson