KLART: Karlberg till Grönvitt!

Här är VSK Fotbolls första nyförvärv inför säsongen 2018, Skiljebo SKs Douglas ”Dogge” Karlberg lämnar de gulsvarta för grönvitt. – Målet för mig är att bli startspelare, säger ”Dogge” om vart siktet är inställt på den kommande säsongen.

Dogge” har representerat SSK hela sin karriär och lämnar nu division två för ett VSK som siktar på att ta klivet upp till Superettan.

– Det är tråkigt att lämna Skiljebo, men man måste lämna någon gång om man vill någonstans. Jag har trivts jättebra i Skiljebo och klubben ligger mig nära om hjärtat.

Säsongen som var stod ”Dogge” för 16 mål och vann därmed den interna skytteligan i SSK, och han knep en femteplats i division 2 Norra Svelands skytteliga. Nu tar han steget upp en division och säger själv att han kommer bidra med mycket energi.

– Jag är en ung kille med mycket energi och mycket vilja. Jag drömmer om ännu högre än division ett och det här är ett bra steg på vägen.

Redan i somras visade VSK sitt intresse för ”Dogge” som var och provtränade vid några tillfällen, men det blev ingen övergång då.

– Vi hade möjlighet att gå upp med Skiljebo, vi låg bra till i tabellen och jag ville slutföra säsongen. Nu är det ett nytt kapitel i fotbollskarriären och det känns väldigt kul och spännande, säger ”Dogge” och går in på nivåskillnaden divisionerna emellan.

– Det är helt klart skillnad, det är mycket högre tempo här. Det är på en annan nivå och det gör hela laget mer seriöst och engagerat på träningarna. I division ett måste man lägga manken till.

Det blir tuff konkurrens på anfallspositionen men målet med säsongen 2018 är klart.

– Målet för mig är att bli startspelare, sen får vi se hur Mjällby väljer att starta. Men mitt mål är att spela så mycket som möjligt.

Kommentar från Peter Lundqvist, sportsligt ansvarig i VSK Fotbolls styrelse:
– Vi har följt ”Dogge” under x-antal år, ända sedan han kom upp som senior i Skiljebo. Han är en spelare som går in och är helt orädd i närkamper, sen är han en klinisk avslutare som vet var målet är. Han är väldigt professionell och har ambitioner att slå igenom 2018 och han är medveten om att det här är ytterligare ett steg mot innan.

Fakta
Namn
: Douglas Karlberg
Född: 10 juni 1997
Position: Anfallare
Moderklubb: Skiljebo SK
Aktuell: VSK Fotbolls första nyförvärv inför säsongen 2018
Kontraktslängd: 2 år

Varmt välkommen till VSK Fotboll, Douglas Karlberg!

Dan Kiwii Persson