Läs mer..." />

KLART: Jesper Florén skriver på för VSK

Med meriter från Allsvenskan – nu ska 28-årige Jesper Florén förstärka VSK:s backlinje. I dag skrev han kontrakt med VSK Fotboll.

Ungdomsproffs i Ajax, landslagsspel i U17 och U19 samt över 170 starter i Allsvenskan/Superettan är bara några av 28-årige Jesper Floréns fotbollsmeriter. Nu kan den 28-årige backen även lägga till VSK Fotboll på den listan. Ett kontrakt som sträcker sig över två år är signerat.  
– VSK Fotboll är för mig en klubb med ambitioner och det lockas jag av, säger Florén. 

Florén föddes i Örebro men när han fick chansen att som femtonåring flytta till Holland och spela i Ajax var det en självklarhet. Två år senare var han tillbaka på svensk plan i BK Forward och har sen dess gjort säsonger i IF Elfsborg, GAIS och Gefle IF. Floréns erfarenheter är en av faktorerna som gjorde honom eftertraktad. 
– Vi har tittat på hur vi ska utveckla vårt försvar. Floréns erfarenheter och kvalitéer gör honom till en intressant spelare på många sätt, kommenterar Ado Sadzak, Sportchef VSK Fotboll. 


Robin Blommé, som leder scoutinggruppen har varit drivande i scoutingen av Florén.

– Florén är en spelare vi identifierade tidigt och ville knyta till oss. Han är en spelare vars egenskaper vi verkligen tycker passar in i den spelmässiga filosofi vi vill bedriva, säger Blommé. 


– Jag tror absolut att jag kan bidra med min erfarenhet till laget, säger Florén och avslutar

-Jag ser verkligen fram emot att börja.


Vi önskar Jesper Florén varmt välkommen till VSK!