KLART: Daniel Svensson förlänger över nästa säsong

Målvakten Daniel Svensson stannar i VSK Fotboll även nästa säsong. – Det är tävlingsmänniskan i mig som ser det här som en spännande utmaning, säger Daniel Svensson om valet att stanna kvar i VSK.

Som 15-åring blev ”Danne” uppflyttad i VSK:s A-lag, nu tio år senare väljer han att förlänga sitt kontrakt med ett år.

– Jag har varit här i tio år och jag älskar klubben. Själva resan vi har varit med om, när klubben var konkursmässig, på gränsen att åka ur, att kunna vända det som vi ändå har gjort och att vi gått upp i Superettan. Det har varit folk som inte trott på oss och dömt ut oss, men vi har visat att det går och det har varit en häftig resa.

Den senaste säsongen har ”Danne” varit andravalet på målvaktspositionen, förstaplatsen har innehafts av storspelande Anton Fagerström.

– Det har varit tungt under året rent mentalt, det är klart att man vill spela hela tiden. Anton har gjort det bra, inget snack om det. Det är tävlingsmänniskan i mig som ser det här som en spännande utmaning, där jag kan utvecklas så mycket jag kan och vara med och konkurrera. Det är en bra miljö att göra det i, både med spelarna och föreningen i sig.

”Danne” var med även senast när VSK tog klivet upp i Superettan, och han känner av några stora skillnader i föreningen då till nu.

– Föreningen känns betydligt mer redo nu än då. Rent organisatoriskt, ekonomiskt och spelarmässigt. Vi hade ett ungt och bra lag då men när det organisatoriska inte är där blir det svårt. De bitarna har fallit på plats den här gången.

Även för ”Danne” väntar lite semester med sambon under december, innan det är dags för försäsong i början av januari.

– Första veckan kan vara ganska skön när man kan koppla bort fotbollen helt, men sen börjar det komma i benen. Med tanke på den säsongen vi har framför oss längtar nog många till försäsongsträningen och alla kommer att vara motiverade.

Hur ser du på nästa säsong i Superettan?
– Jag hoppas på ett roligt år där vi kan överraska många lag.

Dan Kiwii Persson