Karwan Safari nominerad till VLT-priset

För 78:e året delas VLT-priset ut och här är de fyra nominerade. Andreas Bergwall, Frida Berggren, Frida Hansdotter och Karwan Safari.

Frida Berggren, Västerås SS:
Västeråssimningens stora stjärnskott har visat upp karriärens bästa form det senaste året. Det har gett två SM-guld, två SM-silver, och tre SM-brons.

Andreas Bergwall, VSK Bandy:
Bandyvärldens målvaktsjätte avslutade landslagskarriären på topp när han spelade en viktig roll i det lag som tog hem Sveriges första VM-guld sedan 2012. Det var Bergwalls sjunde VM-guld i karriären.

Frida Hansdotter, Norbergs SLK:
Den regerande VLT-pristagaren vann visserligen inte slalomcupen i år, men när det gällde som allra mest klev hon fram och åkte hem ett VM-brons i paradgrenen slalom – hennes tredje raka VM-medalj.

Karwan Safari, VSK Fotboll:
För första gången sedan 2004 vann en VSK-spelare skytteligan – och det var inte under några direkt enkla omständigheter Karwan Safari gjorde det. Skadeproblemen har hängt med 25-åringen under hela säsongen, samtidigt som de sportsliga resultaten inte blev vad laget hoppades. Ändå klarade han av att bli bästa målskytt i division 1 norra.