Kanthal kliver in och stöttar Schysst Framtid och VSK Bandys damlag

Kanthal går in som ny huvudpartner till Schysst Framtid och ny huvudsponsor till VSK Bandys damlag. – VSK kan göra barn och ungdomar bra på olika sätt och att vi får vara med och bidra till det är väldigt inspirerande, säger Hanna Edberg Flodin, HR-chef på Kanthal.

Kanthal är det världsledande varumärket för produkter och tjänster inom industriell värmeteknologi och hållbar materialutveckling. Med väldigt stor sannolikhet använder du dagligen olika typer av teknik eller produkter där Kanthal från Hallstahammar står bakom teknologin.

VSK:s sociala projekt Schysst Framtid handlar i första hand om att besöka sjätteklassare i och runt Västerås där man pratar om droger, mobbning och rasism. Detta följs upp av aktivitetstimmar på Prison Island i Västerås där fokus ligger på samarbete.

– Det är fantastiskt att få vara med och engagera oss i projektet och att bidra på de sätt vi kan från Kanthals sida. Barnen och ungdomarna är vår framtid och Schysst Framtid är verkligen att jobba med hållbarhet på riktigt. Det är väldigt viktigt för oss, berättar Hanna Edberg Flodin.

Just engagemanget där idrottsprofiler besöker skolklasser ser Hanna som en betydelsefull del.

– Det är viktigt att alla har något eller någon att inspireras av. Vi vet vilka viktiga och positiva effekter som gemenskap och motion skapar för hälsa och självförtroende. Där har idrotten en viktig roll, inte minst för barn och ungdomar. Därför känns det extra bra att få vara med och bidra till att barnen och ungdomarna får möta förebilder inom idrotten.

Att VSK i det här fallet har lagt stor vikt på det sociala engagemanget ser Kanthal som väldigt viktigt för att man skulle inleda ett samarbete med VSK.

– Det är mycket betydelsefullt för oss. Insatsen som VSK gör för barnen, ungdomarna och gemenskapen är fantastisk. Vi tror på att vi gör varandra bra och där inkludering, mångfald och likabehandling är avgörande för att lyckas! Vi kan nu vara med och bidra till att alla får vara med.

Kanthal väljer också att bli huvudsponsor till VSK Bandys damlag, detta för att man bland annat vill väcka ett intresse för den egna verksamheten hos tjejer.

– Vi jobbar för likabehandling och mångfald och vi behöver fler tjejer till industrin. Vi vill stödja tjejerna i VSK’s damlag och därmed också väcka nyfikenheten för teknik och oss som framtida arbetsgivare.

Kanthal är ett globalt företag med bas i Hallstahammar. Nu profilerar de sig även i Västerås, vilket också är en anledning att man väljer att sponsra VSK.

– Vi ser VSK som en viktig lokal aktör. Vi tycker att deras idrottsorganisation har en stark och viktig anknytning till orten, med en seriös och bra organisation som fostrar ungdomar in i idrotten på olika vis. Det vill vi vara med och stödja. Det är viktigt att det finns den här typen av idrottsföreningar som lockar till gemenskap och sammanhang, säger Hanna och fortsätter.

– Många av våra medarbetare bor i Västerås och flera av våra anställdas barn är aktiva i VSK. Orterna ligger nära och vi ser det som ett bra tillfälle att även marknadsföra Kanthal i Västerås.

Trots att man fokuserar sin sponsring på Schysst Framtid och VSK Bandys damlag blir kopplingen till VSK:s övriga organisation också tydlig. Att det går bra i själva sporterna är inte det viktigaste, men det väger såklart in.

–Det ger så många goda effekter om det går bra för lagen; med det kommer förutsättningar att satsa på barn- och ungdomsverksamheten, så självklart är det viktigt att det går bra. Även om det inte innebär att vinna varje gång.

Vi hälsar Kanthal varmt välkomna till VSK och vi hoppas på ett långt och starkt samarbete över flera år.

 

 

Dan Kiwii Persson