”Kan Zlatan kan Batan”

Foto: Alexander Arntsen

Det var efter knappa halvtimmen i måndagens match hemma mot Trelleborgs FF som Stefan Batan skrek till, föll till marken och fick lämna planen på bår. Nu står det klart att Batan med stor sannolikhet missar hela säsongen då korsbandet är trasigt.

Batan själv går igenom situationen och känslan när det skedde på planen:
– Det var en otäck känsla, jag kände direkt att det var något som inte stämde då det bara knakade till i knät. Jag har inte haft några problem med knäna förut så jag visste inte vad det var, men när vi kom ut och vår läkare kände på knät så förmodade man att det var korsbandet. Så redan då ställde jag in mig på det. Jag var på röntgen igår kväll och fick svaret idag, och det är korsbandet.

Hur tungt kändes det för dig när du fick domen?
– Det är klart att det är väldigt surt. Sett till det åldersmässiga så är det kanske inte konstigt att det händer, men i det skedet jag var i och formen jag var i så känner jag att jag hade mer att krama ur. Men jag försöker tänka positivt, det är väldigt tufft men det finns värre saker i livet och man får uppskatta det man har. Jag har en skada som kommer bli bra, att ta sig tillbaka till fotbollen är en motivationsfråga för mig.

Under onsdagseftermiddagen besökte Batan landslagets förre landslagsläkare Magnus Forsblad.

– Han har säkert gjort över 2000 korsbandsoperationer och det är bokat för operation i mitten av maj, det kan både bli tidigare och senare beroende på hur svullnaden i knät ser ut.

Du är 34 år nu och åker på en tuff skada, hur tänker du kring framtiden?
– Just nu så har jag inte tänkt så mycket, jag försöker bara se positivt på allt. Om några veckor får jag ta en tittning med VSK och diskutera hur vi tänker, om de antingen tror på mig eller om de ser en annan roll i föreningen för mig. Oavsett så kommer jag rehabilitera mig för att vara tillbaka i träning så snart jag kan, på något sätt vill jag spela fotboll igen men på vilken nivå vet jag inte idag.

På sin Instagram la Batan tidigare under dagen upp en bild och tackade för alla meddelanden han fått, och avslutade med orden ”Kan Zlatan kan Batan”.

– Haha. Ja, men Zlatan drog korsbandet i United och var något år äldre än mig då och har kommit tillbaka väldigt starkt. Korsband är inte ovanligt i fotboll, det är tyvärr många spelare som råkar ut för det. Att komma tillbaka på en hög nivå igen är en motivationsfråga.

Avslutningsvis vill Batan skicka med ett tack även här via hemsidan.

– Tack för alla meddelanden jag fått, jag har fått massor och har inte hunnit svara på alla. Jag får tacka er alla här via hemsidan, det värmer i hjärtat och det får en än mer motiverad. Allt från klubben, medspelare och supportrar. Tack!

Foto: Alexander Arntsen

Dan Kiwii Persson