Jonas Hellgren om läget just nu

Igår, fredag, gav Folkhälsomyndigheten klartecken för att Superettan kan starta från och med den 14:e juni. Här berättar Jonas Hellgren om beskedet, läget i truppen inför seriestarten och den personliga formen.

Jonas Hellgren, du står på en nästintill nylagd konstgräsmatta och idag (igår fredag) kom beskedet att seriespelet drar igång den 14:e juni. Hyfsad start på helgen va?
– Ja det känns underbart! Solen skiner, ny konstgräsmatta och serien drar igång så det finns inte mycket att klaga på.

Hur har de senaste månaderna varit att gå och vänta på ett besked?
– Det har varit ganska mentalt påfrestande, vi har inte fått något riktigt svar när allt skulle dra igång och man har fått ställa om efter varje vecka hela tiden. Vi har ändå jobbat på bra och vi har gjort det bästa utifrån förutsättningarna, känns som att vi är riktigt starka nu ändå.

Om drygt två veckor drar alltså serien igång med ganska tätt matchande. Hur förberedda känner ni er inför det som komma skall?
– Jag tycker vi var starka redan i april och vi känns snäppet vassare nu. Vi har som sagt gjort det bästa utifrån de förutsättningar vi fått. Vi har en bred trupp med många bra spelare och spets så jag tycker det känns bra. Gör vi rätt saker från omgång 1 tror jag att vi kan vara med där uppe och hota.

Du är inne på din femte raka säsong i klubben, om du jämför den här upplagan av VSK med tidigare upplagor, vad tycker du då?
– Varje år är unikt och det kommer nya spelare in och vissa går vidare. Jag tycker årets upplaga känns bra, vi har en bra mix av äldre och yngre spelare och framförallt är det bredden som är väldigt stark i år. Det känns som att vi har ett starkt lag i år och förhoppningsvis kan vi göra något bra av det.

Du var lite skadad under försäsongen där du missade några matcher, hur känns formen idag några månader senare?
– Jag fick en vadskada där i början av januari som blev lite efterhängsam men det känns bra nu och formen blir bättre och bättre. Jag känner mig stark nu och har inga skadeproblem så det är jätteskönt att vare redo nu när serien drar igång.

Hur taggad är du på att kliva ut på den här nya mattan och spela seriepremiär då?
– Väldigt taggad! Det är något man väntat på väldigt länge, i och med denna förlängda försäsong har man fått lite extra tändvätska! Så det blir nog att man får lugna ner sig lite.

Hampus Lundskog