Johansson inför Brage: ”Nu ges en ny chans som vi ska ta tillvara på”

Under fredagskvällen gästar IK Brage Iver Arena i den elfte omgången av Superettan. Vi kollade läget med Simon Johansson inför matchen!

Hur skulle du beskriva känslan i truppen efter den senaste matchen mot Örgryte?
– Den är helt okej ändå, alla är väldigt sugna på att steppa upp och ta en vinst nu. Det var tufft i början av veckan men nu ges det en ny chans som vi ska ta tillvara på.

I den senaste matchen gjorde du din första start sen matchen mot GIF Sundsvall i omgång fem. Hur tycker du att det kändes för egen del?
– Det kändes okej, jag tog många löpningar och deltog mycket offensivt där jag känner att jag vill bidra och samtidigt försöka bidra i press-spelet. I början var det rätt jobbigt där jag andades tungt till en början men sen kom jag in i det mer och mer och i slutändan av matchen tycker jag att det var en godkänd prestation från min sida. Sen är det synd att vi tappar matchen och inte vinner, då blir inte de individuella prestationerna så mycket värt.

Hur skulle du sammanfatta matchen helheltsmässigt?
– Matchen börjar jämn sen tycker jag att vi tar över matchen och får press på dem med hjälp av lite längre inkast där vi skapar en hel del lägen. Det är synd att vi inte får in någon boll där, då tror jag vi hade tagit över ännu mer. I andra halvlek tycker jag vi startar ganska piggt trots att ÖIS får lite omställningar, men vi får en hel del halvlägen där vi kommer in i rätt ytor men där det sista lilla saknas, förutom vid Brians mål då.

I morgon ställs ni mot Brage, ett lag du ställts mot en hel del gånger historiskt, hur ser du på årets upplaga av IK Brage?
– Brage är starka, som de alltid har varit. Brage är en tuff motståndare, framförallt på bortaplan där de brukar vara väldigt starka på Domarnvsvallen. I år tycker jag de har ett lite sämre lag än i fjol då de har tappat en del skickliga spelare. Om vi gör en riktigt bra match så tror jag vi kommer ha de tre poängen.

Vad kommer bli nyckeln för att vända på den nuvarande trenden?
– En blandning av att vi är fokuserade under 90 minuter och att vi verkligen trummar på under hela matcherna, undvika de djupa dipparna. Jag tycker vi jobbar hårt hela tiden så där är det bara att fortsätta, det gäller att öka fokuset så alla passningar bli bra och att vi inte tappar boll i fel lägen, då tror jag vi kommer göra en bra match.

Hampus Lundskog