Jesper Florén inför matchen mot GAIS

Imorgon, söndag, tar VSK Fotboll emot GAIS hemma på Iver Arena. VSK, med två oavgjorda matcher i ryggen, tar emot det grönsvartrandiga Göteborgslaget med tre inspelade poäng än så länge. Här är den före detta GAIS-spelaren Jesper Floréns tankar inför matchen.

Jesper Florén, tillbaka i träning efter en tids skadefrånvaro. Hur känns det i kroppen?
– Det känns bra, jag har gjort fyra eller fem fulla träningar nu och kroppen känns bra, jag är redo.

Frustrerande att sitta vid sidan i de inledande matcherna på grund av skada kan jag tänka mig. Hur tycker du spelet har sett ut från sidan för VSK:s del?
– Rätt stabila överlag, sen finns det förbättringspotential det lilla extra i den sista tredjedelen. Men vi har sett stabila ut bakåt och det är bara att jobba vidare. Man ska komma ihåg att vi inte har spelat så många matcher inför säsongen, känslan är att spelet kommer bli bättre och bättre med tiden.

Du har gjort några träningar nu, som sagt, sen din skada. Hur nära är du en comeback i matchtruppen?
– Det är egentligen inte upp till mig att svara på det. Men jag har gjort 4-5 träningar nu som har känts bra, personligen känner jag mig redo.

Imorgon står GAIS hemma på Iver Arena på schemat. GAIS är en klubb som du representerade när de spelade i Allsvenskan bland annat. Vad har du att säga om morgondagens motstånd?
– Jag lämnade GAIS 2013, så det har hänt väldigt mycket sen dess, på både spelar- och ledarsidan. Men det är en klubb i Göteborg som lever mycket på sina fans som stöttar i vått och torrt. De spelar ganska likt oss, det gäller att vinna sina individuella dueller och få ett övertag där, då tror jag vi ska kunna vinna här hemma.

Två oavgjorda matcher för Grönvitts del nu, vad mer behöver göras för att ta tre poäng på söndag?
– Fortsätta på samma spår defensivt, vi vet att vi är farliga i kontringsspelet och får vi igång offensiven så kommer det komma fler trepoängare.

Hampus Lundskog