Jahn klar för VSK Fotboll

Michael Jahn, som provtränat med laget under en tid, är nu helt klar för VSK Fotboll.  Mittbacken har skrivit på ett avtal över säsongen 2020.
­– Det känns stimulerande med helt nya förutsättningar och nya utmaningar här i Västerås, säger han.

Under tisdagen slutfördes övergångspapprena. Michael Jahn, 24, är officiellt en VSK-spelare och flytten från Karlbergs BK sker omgående.

– Det känns väldigt bra att vara klar för VSK Fotboll. VSK är en historisk klubb som man känner till med hög potential. Nu ser jag fram emot att matcherna drar igång, jag har väntat länge på att spela riktiga tävlingsmatcher, säger han.

VSK Fotbolls sportchef Robin Blommé om värvningen:

– Micke kompletterar försvarsbesättningen och vi får in en väldigt ambitiös spelare som vi ser har stora möjligheter att utvecklas och ta kliv på kort tid.

VSK Fotbolls assisterande tränare Kalle Karlsson tränade Michael Jahn under hans tid som tränare för Karlbergs BK. Kalle ser positivt på värvningen.

– Utifrån våra behov i den positionen är det en klockren värvning. Micke har fyra seniorsäsonger i sig och är tillräckligt bra för att kunna täcka upp. Som person är han en av de mest proffsiga och lojala spelarna jag tränat. Han ger alltid hundra procent för laget och det smittar av sig på andra spelare.

Michael Jahn
Foto: Åke Hedvall

Michael Jahn växte upp i Stockholm och är fostrad i Djurgårdens IF där han började spela fotboll från sex års ålder. Jahn tog flertalet kliv inom Djurgårdens förening innan han flyttade till Karlbergs BK 2016 på lån som sen blev en permanent övergång säsongen 2017. Under sin tid i Karlbergs BK har han bland annat bildat mittbackspar med Sean Sabetkar under 2016, blivit utsedd till lagkapten och fått flertalet anbud från lag i högre divisioner. Nu tar han alltså nästa kliv i karriären till VSK Fotboll.

– Han är snabb och är stark i kroppen så det är en fysiskt stark mittback vi får hit. Utöver det är det en trygg och välskolad spelare som vi känner är redo att direkt gå in och konkurrera, säger Robin Blommé.

Michael Jahn har redan hunnit provträna och spela internmatch med laget. Men hans första officiella träning som VSK-spelare med laget genomfördes under tisdagen.

– Det kändes riktigt bra, jag har varit här två veckor innan och visat upp mig men självklart är det en helt annan sak när man känner att man är en del av gruppen och verkligen är en spelare i laget officiellt, så det var härligt. Jag har enbart fått goda intryck än så länge, känslan är riktigt bra just nu, avslutar Michael Jahn.

Michael Jahn kommer bära nummer 16 och är tillgänglig för spel omgående.

Hampus Lundskog