Läs mer..." />

Intervju William Videhult

Under de inledande omgångarna av Superettan har 17-årige William Videhult inte synts till i Grönvitts 18-mannatrupp. Anfallaren har bland annat återhämtat sig från en fotskada. Här berättar William om den fysiska och fotbollsmässiga formen.

William Videhult, precis avslutat ett träningspass, hur kändes det?
– Bra! Vi blåste på ganska ordentligt idag, vi har två träningslediga dagar nu framför oss så vi hitta tillfälle idag att köra på lite extra.

Du har gjort en del fulla träningspass nu sen din fotskada, hur känns det i kroppen generellt?
– Ganska bra faktiskt, direkt efter skadan var det lite stelt och att det var en bit till att hitta formen men just nu känns det ganska bra. Jag tejpar foten fortfarande men den ska funka.

I och med fotskadan och andra faktorer så har du inte medverkat i någon match i Superettan än så länge. Hur skulle du säga att formen är rent fotbollsmässigt?
– Just nu är den ganska bra, jag har tränat fullt ganska länge nu och tycker att jag hittat tillbaka för tillfället. Samtidigt har jag i bagaget att mina träningsinsatser inte har varit så heta efter fotskadan men i dagsläget är den hundraprocentig skulle jag säga.

Du gjorde en hel del framträdande prestationer på försäsongen, vad behöver du göra för att komma tillbaka till den formen?
– Hundraprocentig träning! Jag hittade ett flow under försäsongen och fick rejält med förtroende då vilket var jätteroligt. Nu gäller det att jag går till mig själv för att hitta tillbaka till formen, det är bara jag som kan stå för den och den kommer nog ska ni se.

Hampus Lundskog