Läs mer..." />

Intervju Thomas Askebrand

Under den förra veckan spelade VSK Fotboll tre matcher på sju dagar, i den senaste matchen mot Ljungskile var Thomas Askebrand inte på plats för att coacha laget. Här berättar tränaren om hur det var att se matchen hemifrån, status på truppen efter det hektiska schemat och hur laget laddar upp inför nästa match mot Akropolis.

Thomas Askebrand, kul att se dig tillbaka på Iver Arena. Hur är läget med dig?
– Det är bra tycker jag. Det var surt att inte närvara på den senaste matchen och egentligen ångrar jag att jag ringde till vår käre läkare. Jag kände mig egentligen inte så pass dålig. Handlade om att det hade varit mycket i ett par dagar med dålig sömn och kost vilket ledde till att jag blev mer hängig än normalt. Jag tyckte egentligen jag visste varför jag var hängig men i coronatider tyckte doktorn att jag skulle vara hemma, så då fick det bli så.

Hur var det att se matchen hemifrån i söndags?
– Fruktansvärt jobbigt, genom alla år har jag bara missat en match tidigare vilket var när min mamma dog. Då satt vi också och titta med familjen och den matchen fick jag stänga av, det gick inte. Sen var det lite andra saker som snurrade i huvudet då men det var nästan lika jobbigt denna gång. Det är påfrestande när man sitter helt maktlös och inte kan ropa eller skrika.

Det gick ju rätt bra tillslut ändå?
– Ja, det var j*vligt skönt!

Hur tycker du laget genomför matchen?
– Vi börjar matchen bra, vi skapar inte jättemycket målchanser men vi flyttar runt bollen bra den första kvarten. Sen blir det en tendens att alla spelare vill komma ner och möta bollen istället för att testa i djupled vilket leder till att vi inte ställer några frågor till Ljungskiles försvar. Det var något jag vet att det pratades om inför den andra halvlek vilket även blev något bättre sen efter halvtid. Man ska komma ihåg att Ljungskile inte är någon lätt nöt att knäcka, många tycker på förhand att vi ska vinna enkelt här på hemmaplan men det är en motståndare som är väldigt fysiska och som har väldigt mycket start och stopp i matcherna vilket gör att det blir svårt att få någon rytm i spelet. Med det sagt tycker jag killarna tar sig an matchen på ett bra sätt, ibland blir inte matchbilden vad man hoppas på, men jag tycker vi kliver in bra i duellerna och jobbar på ett bra sätt. I slutändan blev det rätt bra tillslut, vilket kanske är lite synd om Ljungskile då detta möjligtvis var en match som borde ha slutat oavgjort. I vissa tidigare matcher i serien tycker jag dock att vi spelat väldigt bra och kommit till många målchanser utan att få med oss någon trepoängare, därför kan jag känna att grabbarna fick denna seger lite retroaktivt.

Förra veckan spelade ni totalt tre matcher på sju dagar, hur är läget i truppen efter den intensiva perioden?
– Förhållandevis ganska bra, vi har lite skavanker på en del spelare men samtidigt så brukar man ha det efter tre matcher som är intensiva. Nu försökte vi rotera lite under den förra veckan för att få in lite fräscha spelare men vi åkte på lite smällar ändå. Det är bara att hoppas på att de som inte är med på träningsplanen idag hinner bli fräscha tills på måndag, vi hoppas på det.

Nu blir det en dryg veckas vila mellan den senaste matchen mot Ljungskile och nästa match mot Akropolis. Blir det någon skillnad i förberedelserna när det är lite längre tid mellan matcherna kontra ett tajt spelschema?
– Veckan blir lite annorlunda, när vi spelare så tätt som vi gjorde förgående vecka blir det inte så mycket träning, det blir mest återhämtning och träna på spelmönster inför nästa match. När det är tajt spelschema får man inte riktigt någon träningsintensitet. Nu när det är en vecka till nästa match kan vi träna på rätt bra, då kan vi blåsa på lite mer och träna på diverse olika saker.

Hampus Lundskog