Intervju Pontus Fredriksson

I matchen mot Öster i söndags gjorde mittbacken Pontus Fredriksson debut för VSK Fotboll i Superettan. Här berättar försvararen om debuten, konkurrenssituationen i laget och vad han tyckte om matchen i stort.

Pontus Fredriksson, du gjorde debut för Grönvitt i Superettan mot Öster. Hur kändes det?
– Väldigt roligt! Detta har varit min målbild hela tiden att debutera för VSK så det var väldigt roligt och jag är nöjd med min insats.

Det måste kännas extra bra med tanke på skadehistoriken du haft tidigare i din karriär?
– Absolut, när jag har varit skadad så är det precis detta jag har haft som målbild i huvudet. Så fort jag skrev på för VSK så är det att få debutera här som har varit mitt primära mål, jätteroligt att det målet är uppfyllt nu.

Är du nöjd med din personliga insats i debuten?
– Jag tycker att jag gör en stabil insats. Jag vet även att ju mer speltid jag kommer få, desto bättre kommer det bli.

I de två inledande matcherna var det Calle Svensson som spelade på positionen till vänster i backlinjen, i söndags hoppade du in på den positionen. Det har även varit andra rotationer i laget, hur ser du på konkurrenssituationen i laget?
– Det är en bra konkurrenssituation, som du säger har det varit lite rotation och de som kommer in gör det minst lika bra. Det är många som kan komma in och samtidigt göra det väldigt bra.

Vad tycker du om insatsen i stort mot Öster?
– Det är en tuff och fysisk match med mycket dueller. Vi försöker hitta ett offensivt spel där vi försöker luckra upp dem och stundtals så löser vi det bra, men vi har lite mer att jobba på där. Vi gör en väldigt stabil match bakåt där vi knappt släpper till någon målchans.

Vad tycker du behöver förbättras offensivt inför framtida matcher för att luckra upp försvar?
– Det känns som att vi slår den avgörande passningen lite för tidigt, vi kanske behöver komma upp lite tidigare i banan och därifrån etablera lite mer spel. Vi behöver hålla i bollen lite mer och var lite noggrannare med den.

Hampus Lundskog