Intervju med Karwan Safari

Idag, fredag, genomförde laget sitt första pass på det nya konstgräset på Iver Arena. Här berättar Karwan Safari om den nya mattan, den personliga formen och konkurrenssituationen i laget.

Karwan Safari, första träningen på den nya mattan avklarad! Hur kändes det?
– Det kändes väldigt bra, nu har vi ingenting att skylla på.

Hur har träningarna känts generellt för din del? Känner du att du har utvecklat något i ditt spel från förra säsongen?
– Svårt att säga innan jag spelat en riktig match, men jag har tränat på två månader med laget nu och det känns bättre för varje dag, kroppen känns väldigt bra.

Du medverkade som sagt inte i någon försäsongsmatch, hur känns formen inför seriestart?
– Det känns bättre och bättre, jag har i alla fall tajmat min form bra nu till seriepremiären så det känns bra.

Det tre första omgångarna i serien är spikade nu, vad har du att säga om de inledande omgångarna?
– Jag tänker bara på den första matchen som vi har nu mot AFC Eskilstuna på bortaplan. Det är fokus på den just nu och att göra de sakerna som vi har tränat på de senaste veckorna. Vi har gått in på de taktiska mer och mer nu, innan var det mer fysisk träning med kondition och styrka. Nu börjar vi även sätta de taktiska bitarna.

Det är en väldigt bred trupp i år, hur ser du på konkurrenssituationen i laget?
– Det är väldigt bra konkurrens, det är som du säger en bred trupp och jag tror det kommer gynna oss. Med tanke på hur serien kommer vara i år med tre matcher på en vecka ibland så det är till vår fördel att vi har en bred trupp.

Apropå tränarna, om du jämför med tidigare säsonger, hur tror du årets spelsätt kommer gynna dig?
– Jag tror det passar mig bra, tränarna vill ha mycket kombinationer efter backen, i alla fall om jag utgår ifrån det jag tränat på och jag tror det kommer gynna mig. Förhoppningsvis gynnar det laget väldigt mycket också.

Vad tror du om säsongen i stort då?
– Jag har bara fokus på AFC Eskilstuna, ingenting annat.

Hampus Lundskog