Intervju med Brian Span

I skrivande stund har inget datum för seriestart bekräftats ännu. Här berättar Brian Span om hungern för seriestart, formen just nu och vad laget tränar extra på i dessa tider.

Brian Span, hur är läget med dig i dessa tider?
– Det känns bra! Lite tråkigt vissa dagar, vi väntar fortfarande på ett besked att serien ska dra igång. Vi har arbetat hårt under en lång tid nu så laget hoppas verkligen på att serien förhoppningsvis drar igång nästa månad, vi är även väldigt taggade på den nya konstgräsplanen på Iver Arena. Det finns en hel del positiva saker att se fram emot nu ändå.

Precis, ni tränar just nu på naturgräs medan konstgräset på Iver Arena byts ut. Hur känns det? Är det någon skillnad?
– Det är stor skillnad på naturgräs och konstgräs, jag föredrar faktiskt naturgräs eftersom jag är uppväxt med naturgräs, det känns mer naturligt. Men jag ser fortfarande fram emot den nya planen, den kommer vara betydligt bättre än den förra och alla i laget är angelägna att börja spela på den nya fräscha planen och dra igång säsongen.

Vi har fortfarande inte fått något bekräftat från Folkhälsomyndigheten när serien kan dra igång. Vad fokuserar ni på just nu?
– Individuellt vill jag bli bättre för varje dag som går, jobba extra med vissa aspekter som jag anser att jag behöver bli bättre på. Som lag har vi som mål att förbli bra tränade, friska och bibehålla tävlingsmomenten så alla är redo när serien väl drar igång sen. Alla måste vara mentalt och fysiskt redo när serien drar igång, för det kan hända på kort varsel. Vi vill fortsätta på det spåret där vi avslutade, vi hade en bra försäsong och vi vill fortsätta på det spåret.

Före pandemin deltog du i många försäsongsmatcher där du spelade på en hel del olika positioner. Vad föredrar du för position?
– Jag har spelat mestadels ute på vänsterkanten, men tränarna vet att jag kan spela överallt i de offensiva leden, även som ”wing-back” om det behövs. Jag spelade en hel del bakom anfallaren förra säsongen vilket kändes bra, både den positionen och ute till vänster känner jag mig bekväm med.

Du gjorde många starka insatser under försäsongsmatcherna, hur känns formen just nu?
– Den känns bra! Jag tror alla känner sig på ungefär samma nivå som innan, det är svårt att säga eftersom vi inte spelat match på ett bra tag nu men känslan är att alla har bibehållet formen. Laget och tränarna har gjort ett bra jobb för att bibehålla fokus, det kan vara lätt att droppa av lite mentalt i situationer som dessa men jag tycker vi har gjort ett väldigt bra jobb under denna speciella tid.

Du gjorde ett fantastiskt mål mot AFC Eskilstuna under försäsongen, kan vi förvänta oss fler liknande mål kommande säsong?
– Jag hoppas det! Det var ett speciellt mål, jag är nästan lite sur att det kom för tidigt eftersom jag skulle vilja göra det målet under seriespelet. Oavsett var det ett härligt mål och jag hoppas självklart att det kommer fler mål av den kalibern. Det vore fantastiskt att göra ett sånt mål framför fansen på Iver Arena.

Hampus Lundskog