Intervju: Efter matchen mot Dalkurd och inför helgens möte med IK Frej

VSK Fotboll spelade alltså 1-1 mot Dalkurd FF i söndags. Thomas Gabrielsson intervjuas om läget i truppen, om träningsveckan och inför Grönvitts möte mot IK Frej på Vikingavallen på söndag klockan 15:00.

Om vi snabbt summerar matchen mot Dalkurd, vad säger du om den och lagets prestation?

”Jag tycker inte att vi riktigt får dit starten som vi vill i matchen. Det är naturligtvis otroligt jobbigt att få ett baklängesmål tidigt i matchen och efter det målet så blir Dalkurd väldigt defensiva och gör det svårt för oss. Efter den första vattenpausen så justerar vi vissa delar i anfall och försvar och jag tycker att det blir bättre. Vi är inte nöjda med matchen och prestationen som helhet men vi gör bra saker på planen också, men vi måste göra det oftare och under längre perioder helt enkelt.”

Bild: Alexander Arntsen

Det har förstås pratats mycket om Douglas Karlberg som räddade poäng men fick betala ett högt pris för det i form av en hjärnskakning, när kan vi räkna med att ha honom tillbaka igen?

”Tanken är att han ska delta i träning på fredag men det beror helt på hur han mår. Vi tar såklart inga risker när det gäller hjärnskakningar, men om allt går som det ska så är han med på fredag.”

För andra hemmamatchen i rad så ordnar laget en sen kvittering och visar en mental styrka, vad säger du om den?

”Den är otroligt stark. Spelarna ger sig aldrig och vägrar att vika ner sig. De vill alltid vinna och alltid göra mål. Vi gick för det och ville ha alla poängen men det är starkt att vi ändå lyckas kvittera sent.”

Hur kommer veckan att se ut fram till matchen mot IK Frej?

”Laget spelar U21 match mot Degerfors (spelades igår vid publicering och slutade med en 6-0 seger till Grönvitt) och sedan tränar vi onsdag, fredag och lördag. Tanken med U21 matchen är att de spelare som inte fick så mycket speltid mot Dalkurd ska få det mot Degerfors.”

Text: Marcus Karppinen
Bilder: Alexander Arntsen