Informationsmötet avslutat: Ny klubbchef och damlag 2021

I kväll anordnade VSK Fotboll ett informationsmöte för medlemmarna för att diskutera arbetet med en damverksamhet i framtiden samt den saknade klubbchefsrollen.

Ett trettiotal medlemmar samlades på Solid Park Arena i dag för att diskutera det som på årsmötet skapade frågor och funderingar, nämligen hur och om VSK Fotboll tänker satsa på en damverksamhet i framtiden. Efter mötet stod det klart att VSK Fotboll tagit vara på medlemmarnas förfrågningar och kommer ha ett svar till årsmötet 2020.

Bild: Georg Zandstra

Klubben kommer att satsa på en grupp personer som enbart kommer fokusera på en kommande damverksamhet.
– Under hösten kommer vi sätta ihop en grupp människor som kommer fokusera på frågan om damverksamheten med målet att ha en lösning säsongen 2021, berättar Andreas Dayan.

Målet är att presentera denna plan till årsmötet 2020. 

Klubbchefsfrågan var ett av de två stora ämnena som skulle avverkas på VSK Fotbolls informationsmöte. Här blev förslaget att Andreas Dayan skulle agera klubbchef på daglig basis samtidigt som han verkar på ordförandeposten. Efter diskussion blev beslutet att Christer Blom (tidigare ekonomiansvarig i styrelsen) kliver in som ordförande i VSK Fotboll medan Andreas Dayan axlar rollen som klubbchef.


– Mitt personliga arbete har nått en nivå som inte är helt fungerande på en daglig basis. Frågan väcktes i styrelserummet och vi har känt att den är väldigt viktig. Just för att vår organisation behöver en chef och för det avancemang vi gjort till Superettan, berättar tf. klubbchef Andreas.

Sportens kanske mest vanligaste fråga: Hur känns det?
– Det känns jättebra! Jag kommer inte förändra mitt sätt att tänka utan ge ännu mer. Det känns även riktigt bra att diskutera detta med medlemmarna som är en stor del av den förening som funnits så pass länge. Det är en liten sak i det stora hela att diskutera men allt jag vill är att det ska bli bra för VSK Fotboll, avslutar Andreas Dayan, tf. klubbchef i VSK Fotboll.