Läs mer..." />

Inför: VSK Fotboll – Östers IF ”Visa mycket energi och vilja”

Det har hunnit passera två matcher sedan vi stämde av läget i laget med tränare Thomas Gabrielsson. Vi tog ett nytt snack för att summera de två matcherna som passerat mot Degerfors IF och Norrby IF, samt blicka fram mot söndagens viktiga match mot Östers IF.

I morgon så ställs Grönvitt mot den klassiska Växjöklubben Östers IFi en på förhand mycket viktig match där VSK jagar poängen som krävs för att säkra kontraktet till nästa säsong och Öster som med näbbar och klor jagar poäng för att lyfta från de två direkta nedflyttningsplatserna. Man vann dessutom hemma sist när man mötte Halmstad BK och börjar få kontakt med IF Brommapojkarna och GAIS som befinner sig på kvalplats.

Sist lagen möttes var tidigt på säsongen i Växjö och Myresjöhus Arena i en match som slutade 0-0. Till matchen på söndag så är Karwan Safari och Boris Ljevar tillbaka efter avstängningar, dock får man klara sig utan lagkaptenen Ilir Berisha som dragit på sig för många gula kort. Inför den här viktiga matchen tog vi ett snack med Grönvitts huvudtränare, Thomas Gabrielsson för att få hans tankar inför matchen på söndag och veckan som varit. 

Bild: Alexander Arntsen

-Jag tänkte att vi börjar från början, det blev 1-0 hemma mot Degerfors IF i söndags. Vad säger du om den matchen?

”En bra match från vår sida där vi visar på mycket tålamod och noggrannhet. Det fanns flera delar i spelet jag var nöjd med som klaffade bra. Det var en bra prestation, även om jag tyckte att vi kunde vara lite vassare i boxen när vi väl kommer till lägen.”

-I onsdags blev det en förlust mot Norrby IF i Borås, tankar om den förlusten?

”Det var en svår match på förhand och vi är givetvis inte nöjda med den matchen. Det var surt att de lyckades göra mål i slutet av första halvleken, det ställde till vår matchplan och det blev svårt för oss mot ett Norrby som är extremt skickliga på att försvara sig och ställa om. Vi kom inte upp i den nivå som krävdes, men det är bara att lägga den bakom sig och se fram emot matchen på söndag.”

-Precis, det blir ett desperat Öster som kommer till Solid Park på söndag, vad tänker du om motståndet och matchen?

”I en match av den här karaktären är det extra viktigt att vi kommer ut på planen och visar mycket vilja och energi, vi vet precis som du säger att Öster kommer att vara desperata efter en seger. Vi ska göra allt vi kan för att komma ut på planen med mycket energi för att göra en bra prestation och jag hoppas att vi får ett starkt stöd från läktaren också. Den energin vi kan få från sidan är otroligt viktig och kan göra skillnaden för oss.”

-Tätt matchande, hur har träningsveckan sett ut och vad gör man för att hålla sig fräsch som spelare?

”Det blir enormt mycket fokus på rehabilitering. Det är krävande fysiskt och mentalt med ett tätt matchande men vi måste förstås också försöka ha lite faktisk fotbollsträning också.” 

Avspark mot Öster är 17:30 i morgon, ta med dig något grönvitt och hjälp till att lyfta laget mot tre viktiga poäng!

Köp din biljett här>>>

Text: Marcus Karppinen