Inför Syrianska FC – Vi ska gå för det!

I morgon är det dags för match igen i Superettan där VSK Fotboll jagar en revansch gentemot sig själva efter den mycket sura hemmaförlusten mot Halmstad BK förra helgen. Grönvitt ställs mot Syrianska FC i en mycket viktig match, en motståndare som är väl bekant för VSK. Matchen spelas i Södertälje med avspark 16:00. Vi tog även ett snack med Thomas Gabrielsson för att summera veckan, få tankar inför matchen samt ge sin syn på klubbens unga talanger.

Bild: Alexander Arntsen

Motståndarna Syrianska FChuserar på en 12:e plats i tabellen med tre poäng upp till VSK Fotboll som återfinns på plats 10. När lagen möttes senast i våras slutade matchen 0-0 på Solid Park Arena. Det finns dock en hel del som talar för att det blir en mer målrik historia i morgondagens match. VSK har hittills gjort 28 mål i Superettan mot Syrianskas 25. Däremot så har SFC släppt in hela 37 mål där bara jumbon IK Frej Täbyär sämre. VSK har i sin tur släppt in 23 mål där man bara får se sig slagen av de nuvarande topplagen i Superettan.

Inför matchen mot SFC så tog vi ett kortare snack med Thomas Gabrielsson för att snabbt summera matchen mot HBKoch cupsegern mot Gamla Upsalasamt att förstås gå igenom morgondagens motståndare.

-Det blev en riktigt sur förlust senast efter att laget hämtade upp ett 0-2 underläge till 2-2, jag antar att det finns en enorm revanschlusta inom laget?

”Det var givetvis en jobbig förlust, men jag skulle säga att spelarna varken hängde med huvudet eller känner den där brinnande revanschlustan. Egentligen bitvis spelar vi bättre än i matchen tidigare mot Örgryte. Men det är som du och jag varit inne på tidigare, sakerna vi gör bra behöver vi göra oftare och de sämre färre gånger. Prestationen var bra så det svider ju extra mycket att vi inte fick med oss några poäng för det förtjänade vi. Så prestationen ska vi ta med oss till matchen i morgon mot Syrianska.”

-Det blev avancemang i Svenska Cupen efter seger mot GUSK, hur viktigt är det att klubben tar sig till gruppspelet?

”Det är väldigt viktigt för klubben att få spela bra matcher tidigt på säsongen, där vi kan mäta oss mot Allsvenskt motstånd i matcher som betyder något. Det är inte alltid så lätt eller roligt att spela matcher i minusgrader, kan vi göra det i matcher som betyder något resultatmässigt så ger det oss en riktigt bra försäsong.” 

-Vad kan du säga om själva matchen mot GUSK?

”Det var en match där vi behövde göra jobbet, huvudfokuset är såklart serien men vi ska ju naturligtvis uppträda professionellt och genomföra en bra prestation vilket jag tyckte att vi gjorde.” 

-I morgon väntar Syrianska, hur skulle du beskriva era kommande motståndare?

”Det är ett skickligt offensivt lag som vi behöver se upp med. Precis som i alla matcher måste vi göra en bra prestation för att ta med poängen hem.”

-Hur ser det ut med skador och avstängningar inför matchen i morgon?

”Utöver de långtidsskadade så är Douglas Karlberg och William Videhult borta pga sina hjärnskakningar. Claus Royo är tyvärr också skadad och Sean Sabetkar är avstängd.”

-På tal om just Videhult så har ju flera yngre spelare från akademin varit med och tränat med A-laget, hur nära är våra unga spelare att slå sig ni i laget?

Adam Kiani när VSK spelade mot Gamla Upsala
Foto: Åke Hedvall

”Vi har flera riktigt duktiga talanger som kommer underifrån vilket är väldigt roligt. Det är en extremt tuff konkurrenssituation för alla spelare, inte minst för de yngsta spelarna. Men i morgon så kommer vi ta ut Samuel Dahl till truppen som åker till Södertälje. Att vi spelar i Superettan gör ju också att vi kan låta våra talanger få speltid i en Division 1-miljö, som i fallet nu med Kevin Custovic och Albin Sporrong i Nyköping vilket vi förstås tror kommer göra att de kommer närmare startelvan i framtiden.”

Text: Markus Karppinen