Inför: Norrby IF – VSK Fotboll

Grönvitt åker ner till Borås för att ställas mot serieåttan Norrby IF. Båda lagen kommer till match med ett gott självförtroende då båda lagen lyckades bärga en seger i den senaste omgången. Matchen mot Norrby blir match två av tre på en vecka för Grönvitt som är inne i en intensiv period av viktiga matcher när Superettan börjar att lida mot sitt slut.

Norrby IF är alltså onsdagens motstånd för Grönvitt som placerar sig i mittens rike av tabellen, plats åtta alltså med 35 poäng inspelade. Dock så kommer laget till match mot VSK med en mycket välmeriterad seger då man ganska överraskande lyckades att besegra serieledande Jönköping Södra IF på Stadsparksvallen med 2-0. VSK vann som bekant sin match i söndags mot Degerfors IF med 1-0 efter Karwan Safaris sena avgörande. Laget får dock klara sig utan Safari och den vikarierande lagkaptenen Boris Ljevar som båda är avstängda p.g.a. för många gula kort. Detsamma gäller också för hemmalagets Dijan Vukojevic och Nino Osmanagic

Sist lagen möttes på Solid Park Arena så vann gästerna med 3-1 efter att avgjort sent i matchen. Ska VSK ha chans till upprättelse för förlusten på hemmaplan så gäller det bland annat att ha koll på offensiva spelare som Richard Yarsuvat och Dardan Rexhepi som stått för 7 respektive 5 mål vardera. 

Text: Marcus Karppinen