Inför mötet mot Dalkurd FF: ”Vi är otroligt revanschsugna”

Det är ett revanschsuget VSK som åker till Gavlevallen för match mot Dalkurd FF. Grönvitt möter ett formstarkt Dalkurd i vad som även kommer att bli assisterande tränare Jocke Gunnarssons sista match för VSK.
– Vi är otroligt revanschsugna och vill göra en bra prestation igen, säger huvudtränare Thomas Gabrielsson.

VSK Fotboll ställs alltså mot Dalkurd FF på Gavlevallen i den sista matchen innan sommaruppehållet börjar. Det blir också en lite extra speciell match med tanke på att det blir den assisterande tränaren Jocke Gunnarssons sista match för Grönvitt som förra veckan meddelade sitt beslut att kliva av från sitt uppdrag för VSK Fotboll.

Motståndarna Dalkurd placerar sig för tillfället på plats 7 i tabellen med 20 poäng inspelade och vann sin senaste match borta mot IK Frej med 3-1. VSK åkte på en tung förlust senast borta mot Degerfors med 2-3 och ligger kvar på plats 9 med 15 poäng, före Trelleborgs FF med bättre målskillnad. Dalkurd har gjort 16 mål och släppt in 18 där den målfarligaste spelaren hittills är den 19-årige Kerfala Cissoko med 4 mål.

Thomas Gabrielsson. Bild: Alexander Arntsen

Det blev tung förlust med ett sent avgörande sist mot Degerfors, vad behöver laget göra för att studsa tillbaka på vinnarspåret igen?
– Vi tog egentligen det första passet efter matchen mot Degerfors och bara stängde den, släppte den efter måndagen. Efter den träningen så har vi bara fokuserat på matchen mot Dalkurd, vi är otroligt revanschsugna och vill göra en bra prestation igen, svarar huvudtränare Thomas Gabrielsson.

Din assisterande tränare Jocke Gunnarsson meddelade sitt avsked i fredags och gör sin sista match i morgon, hur skulle du sammanfatta det dryga året ni arbetat tillsammans?
– Det har fungerat bra, vi har väl i princip varit helt överens över hur vi vill att laget ska spela fotboll. Det är förstås tråkigt att Jocke väljer att kliva av men det är sådant som händer i fotbollen. Det var ett gemensamt beslut och känner man inte att det fungerar så är det förstås rätt att kliva av.

Ni har förstås scoutat motståndet som brukligt, hur skulle du beskriva hur Dalkurd spelar?
-Dalkurd är i bra form, de har fått till ett väldigt bra försvarsspel och det är upp till oss att försöka knäcka det. Det kommer att bli en tuff match för oss men vi ska naturligtvis göra allt för att ta hem tre poäng.

Text: Marcus Karppinen
Bild: Alexander Arntsen

Matchdag
Dalkurd FF – VSK Fotboll
Tisdag 25 juni 19:00
Gavlevallen