Inför matchen: ”Varit bra intensitet på träningarna”

I morgon ställs VSK Fotboll mot IK Frej Täby på Vikingavallen klockan 15:00. Inför matchen tog vi ett kortare snack med huvudtränare Thomas Gabrielsson som summerar veckan fram till matchen och hur läget är med laget.

I morgon åker alltså Grönvitt till Vikingavallen i Täby för att ta sig an IK Frej. Det första mötet mellan de båda lagen vann VSK med 2-0 på Solid Park efter en gedigen insats. IK Frej har haft det kämpigt i årets Superettan och befinner sig näst sist i tabellen före Östers IF. Det har även varit rotation på ledarskapet hos motståndarna då f.d. huvudtränare Lukas Syberyjski fått sparken och ersatts av av Pablos Piñones-Arce och Janne Mian som plockats in från samarbetsklubben Hammarby IF. 

Grönvitt har precis avslutat det sista träningspasset inför matchen. Thomas Gabrielssonväljer att summera veckan som varit så här:

Thomas Gabrielsson. Bild: Alexander Arntsen

”Det har varit en riktigt bra träningsvecka, vi har jobbat hårt och det har varit en bra intensitet.”

Även målvaktstränare Erik Biselius flikar in:

”Det är en riktigt god stämning i truppen. Alla är glada och taggade på träningarna. Det är en skön grupp att jobba med.”

Thomas, ni spelade en U21-match i tisdags mot Degerfors, vad kan du säga om den matchen?

”En bra match som vi vann med 6-0, även om Degerfors inte kom med så många a-lagsspelare så är vi förstås nöjda med vår prestation. Vi fokuserar på vad vi ska göra och vi vill vinna alla matcher vi spelar. Det var ett bra tillfälle för spelare som behöver speltid att visa vad de kan.”

Bild: Alexander Arntsen
I morgon möter vi IK Frej på bortaplan. Bild från senaste mötet mot Dalkurd hemma.
Bild: Alexander Arntsen

Det har blivit en del rotationer i truppen de senaste matcherna på grund av skador och avstängningar bland annat, hur går dina reflektioner kring truppen du har till förfogande inför morgondagens match?

”Det ser bra ut tycker jag. Det enda avbräck vi vet redan nu är att Douglas Karlberg inte kommer att vara med till matchen i morgon. Han försökte vara med på träningen igår men kände sig hängig fortfarande och vi vill naturligtvis inte ta några risker med honom. Han siktar på att delta på måndagens träning istället.”

-Den uppmärksamme har kunnat notera att Boris Ljevar deltog i U21-matchen mot Degerfors, är han tillgänglig för spel i morgon mot IK Frej?

”Det stämmer, Boris kommer att vara med i truppen vilket känns jätteroligt för oss men såklart också för Boris del”.

Matchen i morgon söndag:
IK Frej – VSK Fotboll
Vikingavallen, avspark 15:00

Text: Marcus Karppinen
Bilder: Alexander Arntsen