Inför matchen mot Trelleborgs FF

I morgon är det dags för match igen för VSK Fotboll då man beger sig ner till Skåne för att drabbas samman med Trelleborgs FF på klassiska Vångavallen. Grönvitt kommer till söndagens match med ett gott självförtroende och en god form. VSK vann senast med 2–1 borta mot Syrianska. Trelleborg däremot fick se sig besegrade av Varberg på hemmaplan i den förra omgången med 0–1.

VSK Fotboll ställs alltså mot Trelleborgs FFi en match där det på nya dyrbara poäng står på spel när Superettan börjar att så smått gå in i seriens slutfas. Med matchen inräknad mot Trelleborg återstår det 9 omgångar av Superettan där TFF återfinns tre poäng bakom Grönvitt på plats 11 i tabellen. Det första mötet lagen emellan slutade 0-0 på Solid Park Arena, där VSK kanske hade de hetaste lägena för att ta alla poängen men fick aldrig in bollen. Båda lagen vill förstås trygga avståndet ner till negativ kvalplats för att säkra sig en plats även i nästa års Superetta, så alla ingredienser för att det ska bli en spännande match finns förstås där.

Det finns förstås flera spelare att se upp med i Trelleborgs FF, mittfältaren Sebastian Ohlsson med 4 mål och 1 assist samt Salif Camara Jönsson med sina 5 mål och 2 assist är poängmässigt bäst bland de spelare som är med i morgondagens match. I TFF så är en annan viktig poängspelare avstängd i Erik Andersson. VSK Fotboll får klara sig utan Emil Skogh ochDennis Persson som precis som Erik Andersson dragit på sig för många varningar. Filip Tronêt är poängbäst i VSK hittills med 6 mål och 5 assist, men flest mål har notoriske målskytten Karwan Safari med 7 mål och 1 assist.

Den här spännande matchen tycker vi förstås att man ska uppleva tillsammans med andra grönvita själar. För er som inte kan befinna er i ett sensomrigt Skåne kan ni bevittna stadens lag ta sig an TFF på Allstar Sportsbar! Matchstart är 17:30.

Text: Marcus Karppinen