Inför matchen mot Örgryte IS: ”Vi behöver göra en kanonprestation”

I morgon ställs VSK Fotboll mot ett formstarkt motstånd då Göteborgslaget Örgryte IS kommer på besök till Solid Park Arena. Vårens möte var en angenäm historia för Grönvitt som nollade ÖIS på Ullevi i en 2-0 seger efter Brian Spans klack och Karwan Safari straffmål. ÖIS kommer upp till Västerås med ett gott självförtroende efter att besegrat Halmstad BK i tisdags med 3-1.

VSK möter alltså ett Örgryte IS i god form. Thomas Askebrands gäng huserar på en fjärdeplats i tabellen och har definitivt kontakt med den yttersta toppen av tabellen. Man har fem poäng upp till serieledande Varberg BoIS som dock har en match mer spelad. Grönvitt kommer dessutom att behöva ha extra koll på ÖIS poängkung Gustav Ludwigsonsom gjort 9 mål och 6 assist hittills i Superettan och som också i dagarna blev klar för allsvenska Hammarby IF till kommande säsong.

ÖIS är som sagt formstarkt och har inte förlorat sedan den 28e maj då Dalkurd FF drog det längsta strået i Gävle och vann med 3-2. Grönvitt kommer till match med 1-1 från IK Frej Täby senast. Matchen mot ÖIS får vi ändå påstå ha alla förutsättningar för en god match då båda lagen naturligtvis är ivriga efter en trepoängare och Grönvitt jagar säsongens andra hemmaseger och vill såklart visa att man kan följa upp det starka resultatet från matchen på Ullevi även hemma på Solid Park Arena.

Bild: Alexander Arntsen

Inför matchen så tog vi ett snack med Thomas Gabrielsson för att summera veckan och hur hans tankar går inför morgondagens match.

-I början av veckan spelade VSK U21-match mot Örebro SK där vi förlorade med 2-6, vad kan du säga om den matchen?

”Det var en tuff match men en bra värdemätare. ÖSK kom med ett starkt lag med flera spelare från Allsvenskan. Vi tar med oss lärdomar från den matchen förstås.”

-Vi alla grönvita har förstås starka, positiva bilder från när vi mötte Örgryte sist. Vad krävs för att följa upp med en ny seger?

”Det är som vanligt, vi behöver göra en kanonprestation där vi är noggranna, fokuserade och koncentrerade i allt vi gör på planen. Vi har alla möjligheter i världen att vinna den här matchen och det ska vi visa i morgon också. Vi är sugna och jättetaggade inför matchen. Den blir nog rolig att spela och titta på.

-Hur skulle du beskriva ÖIS som fotbollslag?

”Det är ett lag bjuder upp till bra spel och har varit väldigt starka defensivt de senaste matcherna. De har flera skickliga spelare, vilket vi vet om förstås.

Bild: Alexander Arntsen

-Två unga nya spelare har tillkommit till truppen i form av mittbacken Claus Royo och målvakten Sebastian Selin, vad kan du säga om dessa två? 

”Det märks att Claus är väldigt fint skolad. Han har en fin vänsterfot och kan spela i försvaret, både till mitten och ute på vänsterkanten. Det finns mycket potential i honom, det är en mycket lovande spelare. Detsamma gäller för Sebastian, han har fina egenskaper för sin ålder och sitter också på en stor potential. Det är en viktig och rolig satsning från klubben att man knyter till sig unga och lovande spelare för framtiden.

VSK Fotboll – Örgryte IS
Matchstart 17.30
Solid Park Arena

Köp din biljett här>>>

Text: Marcus Karppinen