Inför matchen mot Jönköping Södra IF: ”En utmaning”

VSK startar om serien efter sommarens uppehåll och inleder med omgång 15 mot Jönköping Södra IF i morgon tisdag klockan 19:00. Mötet med J-Södra blir det första sedan lagen möttes i Superettan 2011.

Starten på den här veckan har präglats av regn och rusk som för tankarna mot kallare och mörkare tider än högsommarvärme. Kanske är det då lite extra passande att höstsäsongen då startar just i morgon när VSK Fotboll ställs mot seriefemman Jönköpings Södra IF. Matchen mellan Grönvitt och J-Södra är den sista matchen som gör omgång 15 komplett och smålandsgänget har spelat till sig 23 poäng så här lång och har således fem poäng fler än VSK som återfinns på en niondeplats i tabellen. Båda lagen kommer med varsin seger innan uppehållet med sig till matchen, VSK besegrade som bekant Dalkurd FFpå Gavlevallen med hela 6-1 och Jönköping besegrade TrelleborgsFF på Stadsparksvallen. Det är seriens hittills starkaste försvar man kommer att ställas mot i tisdagens match då man endast släppt in 11 mål på 14 matcher. Dessutom har Jönköping gjort näst flest mål i årets Superetta med 23 mål (tvåan Varberg med 29 mål har dock en match mer spelad). Meste målskytt för J-Södra är Edin Hamidovic med 7 mål gjorda på 11 matcher.

Senast VSK och Jönköping ställdes mot varandra var i Superettan 2011 då VSK åkte på en rejäl stjärnsmäll i bortapremiären på Stadsparksvallen och förlorade odiskutabelt med 5-1. Returen på Rocklunda var desto roligare ur grönvit synvinkel då man tog revansch genom att besegra Jönköping med 4-2. Sedan dess har lagen inte mötts och Jönköping har efter ett par säsonger i Allsvenskan huserat i Superettan sedan 2018.

Thomas Gabrielsson. Bild: Alexander Arntsen

Allt sedan laget återsamlades förra veckan så passade laget på att utnyttja U21-matchen mot Djurgårdens IF som ett genrep inför morgondagens match mot Jönköping. Intervju med Thomas Gabrielsson:

Ni har nu tränat en dryg vecka sedan uppehållet och du saknar en assisterande tränare än så länge, hur har det påverkat din vardag som huvudtränare?
– Det blir förstås lite mer att göra men det har fungerat bra den korta tiden som varit nu sedan vi började träna igen. Men klubben håller på att jobba på en lösning men det är ingenting som är klart än.

Du valde att ställa upp med en stark startelva mot Djurgården i U21-matchen förra veckan, hur gick tankarna inför den matchen?
– Vi tog U21-matchen som ett tillfälle att ge spelarna ordentligt med speltid mot ett bra motstånd. Laget tränade lite grunder i spelet och vi tog vara på den matchen som en bra träningsmatch. Det var en bra match för oss.

-J-Södra har släppt in minst antal mål av alla lagen i serien, vad skulle du säga är faktorerna till deras starka försvarsspel?
– Jönköping spelar ett riktigt bra, kompakt försvarsspel och spelar väldigt disciplinerat. De släpper inte till många fria ytor för sina motståndare. Det blir en utmaning för oss.

Text: Marcus Karppinen
Bild: Alexander Arntsen


Äntligen dags igen. Bild: Alexander Arntsen

Morgondagens match:
VSK Fotboll – Jönköpings Södra IF
Avspark 19:00
Solid Park Arena

—> Köp din biljett här