Inför matchen mot Degerfors IF ”Vi vill studsa tillbaka direkt”

Grönvitt tar i morgon emot Degerfors IF hemma på Solid Park Arena, med avspark 15:00. Grönvitt jagar revansch för det tidigare mötet lagen emellan på Stora Valla och vill förstås bryta den negativa trenden och få in tre nya poäng i jakten på ett säkrat kontrakt i Superettan. 

Söndagens motståndare Degerfors IF är i gott slag och placerar sig på plats sex i tabellen med 35 poäng och kommer stärkta från en 2-1-seger i den förra omgången hemma mot topplaget Mjällby AIF. I DIF får VSK såklart se upp med notoriske målskytten Erik Björndahl som hittills tryckt in 13 strutar för de rödklädda och delar förstaplatsen med Jönköping Södras striker Edin Hamidovic. 

Matchen hemma mot Brommapojkarna slutade med besvikelse för hemmalaget som fick se sig besegrade med 1-2. Laget vill förstås studsa tillbaka och bryta den lilla negativa trend som uppstått med två raka förluster. Med matchen mot Degerfors inräknad återstår det bara sju omgångar kvar av årets Superetta. Sportklubben ligger just nu på plats 11 i tabellen med 27 poäng inspelade. 

Vi tog även tillfället i akt att fråga tränare Thomas Gabrielsson om hans syn på förlusten mot BP och hur laget ska ta sig an morgondagens motståndare. 

-Sur förlust mot BP, vad säger du kort om matchen? 

”Vi gör inte en bra match, jag tycker det finns flera delar i vårt spel som vi kan göra betydligt bättre. Det var ingen bra prestation av oss, vi behöver rycka upp oss till matchen mot Degerfors.” 

-Laget har visat mental styrka tidigare under säsongen när det gått lite tyngre, hur har laget tagit de här två förlusterna? 

”Vi vill studsa tillbaka direkt och göra en bra match i offensiven och defensiven, det vill vi alltid efter att vi åkt på en förlust. Laget är mentalt starkt, det vet vi och det tycker jag att laget har visat i flera matcher också. Våra spelare ger oss aldrig och vi är riktigt sugna på att visa hur bra vi är.” 

-Det duggar tätt med skador så här i slutet av säsongen, är det något man som tränare kallt behöver räkna med? 

”Jo men så är det, varje lag i serien får brottas med de här problemen och vi gör så klart allt vad vi kan för att få tillbaka våra spelare.” 

-Det återstår bara sju matcher i Superettan, hur går tankarna inför de avslutande omgångarna? 

”Det gäller att vi matchar våra spelare smart och inte riskerar att de skadas. Sen är det en match i taget som gäller, det är en gammal klyscha men det är också sant. Vi vill alltid göra bra prestationer i alla matcher.” 

Köp din biljett här

Text: Marcus Karppinen