Inför dagens match mot Degerfors IF: ”Stödet är otroligt viktigt för oss”

Det är dags för match i dag mot Degerfors IF på bortaplan klockan 18:00. Ett starkt stöd för Grönvitt i Degerfors väntas då VSK Sports återigen arrangerar en bussresa för supportrarna.
– De lyfter laget, säger tränare Thomas Gabrielsson om stödet från läktaren.

I kväll spelar VSK borta mot den klassiska bruksklubben Degerfors IF på Stora Valla. Degerfors IF som haft det rätt så kämpigt i de senaste omgångarna, den senaste segern kom på bortaplan mot Brommapojkarna den 11e maj. DIF kommer till lördagens match med ett kryss i ryggen senast efter 0-0 borta mot Trelleborgs FF.
Hos Degerfors hittar vi den före detta VSK-försvararen Oliver Ekroth som representerade VSK säsongerna 2015 och 2016. Många grönvita minns förstås Olivers nickmål i den sanslöst dramatiska matchen mot Södertälje FK som innebar ett säkrat Division 1-kontrakt och en fullbordan av den så kallade drömhösten. Oliver lämnade VSK för Kristianstad 2017 och har spelat i Degerfors sedan 2018. Hittills har det blivit 7 matcher och 1 mål för Oliver. Vassast målskytt så här långt i DIF är Erik Björndahl som stått för 5 mål.

Senast VSK mötte Degerfors var säsongen 2011, också då i Superettan. Det första mötet på Stora Valla slutade 4-1 till hemmalaget och hemmamötet i en galen 3-5 förlust. Inga muntra möten mot Degerfors den säsongen men det är som bekant historia.

Grönvitt åker till Degerfors med ett gott självförtroende efter en efterlängtad hemmaseger i 2-0 matchen mot IK Frej från den förra omgången. Förutom lite andrum i tabellen och ett skönt momentum så var tränare Thomas Gabrielsson nöjd med den totala prestationen matchen igenom.

Foto: Alexander Arntsen

Det blev en skön hemmaseger senast mot IK Frej, hur tar man med sig en seger in i träningsveckan på bästa sätt?
– Det är såklart alltid skönt att ha en seger i ryggen när man börjar träningsveckan. Man får njuta av segern på måndagen, men sen släpper vi den och fokuserar fullt ut på nästa match.

Ni har tränat på vanligt hederligt gräs inför Degerfors-matchen, hur stor skillnad är det egentligen på gräs och konstgräs?
Det är en stor skillnad mellan gräs och konstgräs, det handlar om hur bollen beter sig. Passningar, skotten och touchen påverkas annorlunda. Det är förstås också en mental bit för spelarna där de ska få vara så väl förberedda inför matchen de bara kan. Sen vill vi gärna passa på att använda gräsplanerna som vi har i vår närhet när de är så pass fina som de är.

Det väntas en hel del VSK-supportrar till Degerfors, hur viktigt skulle du säga att stödet är från läktarhåll?
Stödet är otroligt viktigt för oss, jag säger det ofta men det är verkligen så! De lyfter laget och det påverkar oss jättemycket. Supportrarna blir vår 12:e spelare där ute på planen.

Matchdag
Degerfors IF – VSK Fotboll
I dag lördag 15 juni 18:00
Stora Valla

Följ liverapportering via våra sociala kanaler. Matchen livesänds på Cmore.se