Inför Årets viktigaste och sista hemmamatch: Grönvitt tar emot GAIS.

I morgon tar VSK Fotboll emot GAIS i årets sista hemmamatch i en match som har alla ingredienser för att bli en sprakande tillställning. Båda lagen står på 31 poäng där en seger för något av lagen innebär spel i Superettan 2020. För VSK Fotbolls del räcker det dock med 1 poäng för att den platsen ska vara säkrad i praktiken.

VSK Fotboll kommer till morgondagens match med ett starkt kryss från den förra omgångens match mot Mjällby AIFdär man såväl bärgade en stark poäng samt levererade en stark prestation på planen med en tydlig aggressivitet, vilja och energi. Det var förstås tungt att åka på ett sent kvitteringsmål efter att ha tagit ledningen i matchen två gånger om men sett till målchanserna i matchen går det nog med fog påstå att oavgjort kanske spelade matchen bäst.

Nu är det dock ny match och det är en klassisk klubb man ställs mot i GAIS. Laget förlorade sist i matchen hemma mot Varbergs BoISmed 0-1 på Gamla Ullevi och är precis som Grönvitt piskade till att ta poäng för att säkra kontraktet till nästa säsong. Inget av lagen kommer till matchen med några avstängningar i bagaget men båda lagen saknar en och annan spelare till följd av skador som det brukar vara i slutet av en säsong.

Tabelläget är som sådant att de tre lag som befinner sig på nedflyttnings- och kvalplats med 26 poäng alla har en teoretisk möjlighet att lyfta sig i tabellen och undvika nedflyttning. Av de sju lagen som är indragna i bottenstriden så har VSK Fotboll det bästa utgångläget då man har 31 poäng och klart bättre målskillnad än de övriga lagen bakom sig, vilket förstås kan bli extremt viktigt med tanke på att det bara återstår två matcher. Alla eventualiteter kan vi ta bort ur ekvationen vid en seger då inget av lagen på 26 poäng kan ta mer än 32 poäng. Den goda målskillnaden är dock som nämnt i Grönvit favör vilket gör att 1 poäng skulle ge Sportklubben ett i praktiken ointagligt avstånd målskillnadsmässigt. 

Det har knappats undgått från Sportklubbens sida att det här är den viktigaste matchen för säsongen med en fantastisk möjlighet att säkra kontraktet på hemmaplan. GAIS supportrar känner förstås också vikten av den här matchen och det kommer att vara ett flertal bussar som rullar från Göteborg till den här matchen. Till den här matchen väntas det kunna bli storpublik, så tänk på att gärna lämna bilen hemma om ni har möjlighet för att istället åka kollektivt eller ta cykeln! Tänk även på att komma i tid till Solid Park Arena då det brukar bli kö vid biljettkiosken samt visiteringen vid insläpp.

Kom ner till Solid Park Arena i morgon och visa ditt stöd för Grönvitt. Detta är alltså årets sista hemmamatch och laget behöver allt stöd för att greja det här tillsammans! Avspark är 16:00 på Solid Park Arena.

KÖP DIN BILJETT HÄR >>>>>>>>>>>>>>>

Heja Sport!

Text: Marcus Karppinen