Huvudtränare Tobias Henriksson inför seriestarten för VSK Dam: ”Det gäller att vi är med från början och jobbar stenhårt”

Om en dryg vecka är det säsongspremiär för VSK Dam i division 4
Foto: Åke Hedvall

Om en dryg vecka drar säsongen igång för VSK Dam då man ställs mot Yxhults IK i seriepremiären. Vi tog ett snack med huvudtränare Tobias Henriksson inför säsongsstarten.

Lördag 8 augusti ställs VSK Dam mot Yxhults IK på Moabvallen. Tobias Henriksson menar på att känslan i truppen är god inför seriestarten.

– Vi har väntat länge på att få starta äventyret med VSK, känslan i truppen är bra inför den efterlängtade starten. Vi har många mål inför kommande säsong där det stora målet är att vinna division 4, säger Tobias och fortsätter:

– Vi är ett lag som hela tiden vill bli bättre och har väldigt kul ihop, det tror och hoppas jag kommer räcka långt, säger han.

Kommande säsong kommer bli speciell då Division 4 kommer spelas som enkelserie och endast pågå i knappt två månader. Huvudtränaren menar på att detta kommer göra varje match extra viktig.

Huvudtränare Tobias Henriksson

– Under dessa förutsättningar skulle man inte kunnat lagt upp serien på något annat sätt, det är som det är. Med det sagt kommer varje match bli betydligt mer viktig då möjligheten till att reparera ett potentiellt nederlag inte kommer finnas tillgänglig i lika hög utsträckning. Det gäller att vi är med från början och jobbar stenhårt under dessa två månader, säger Tobias.

Förberedelserna inför säsongstarten för VSK Dam har varit lång i och med pandemin. Under sommaren har laget laddat upp genom hårda träningspass och matchspel med BK30 F19.

– Sista veckan inför premiären så kommer vi köra som vanligt men även gnugga matchspecifika moment som fasta situationer och enskilda delar i spelet. Laget kommer även kliva in i serien med lite matchform då vi spelat ett par matcher i F19-serien, säger Tobias.

Inför säsongstarten menar huvudtränaren att VSK Dam har en väldigt jämn trupp där alla kan kliva in och göra det bra. Anfallaren Sara Eriksson och mittfältaren Lova Lööf är dock två spelare han tycker man ska ha ett extra öga på när säsongen drar igång.

– Sara och Lova är två spelare som gjort det väldigt bra och kommer bli viktiga för oss kommande säsong. Sara Eriksson är en spelare som tagit stora steg i sin utveckling när det kommer till spelförståelse och spelbarhet. Hon är en central del i vår spelfilosofi där en forward inte bara gör mål utan även är en central del i vårt spel i alla faser, säger han och fortsätter:

– Lova Lööf är en mittfältare som är väldigt jämn och bra på mycket, en fantastisk spelare att ha för både tränare och medspelare. Hon är bra med bägge fötter och kan hitta öppningar med sitt passningsspel men hon är även ett hot i avslutningsfaserna, avslutar Tobias Henriksson.

Hampus Lundskog