”Ha något att utgå ifrån” – TAF inför träningsmatchen mot FC Linköping City

VSK Fotbolls andra träningsmatch står inför dörren när FC Linköping City kommer till Västerås och Solid Park Arena på lördagseftermiddagen. – Bli bra att se hur vi ser ut i det defensiva omställningsspelet, säger Tor-Arne Fredheim inför matchen.


Douglas Karlberg i träningsmatchen mot BK Forward

Grönvitt spelade 1-1 mot BK Forward i säsongens första träningsmatch och nu står nästa seriekonkurrent för motståndet i FC Linköping City.

– Jag har sett dem några matcher förra året. De har stommen kvar från fjol som det ser ut och har spetsat med lite spelare, så de har ett bra lag. De är bra på omställningar så det ska också bli bra att se hur vi ser ut i det defensiva omställningsspelet.

VSK har en skadelista på nio spelare men till lördagens match har TAF flera positiva besked.

– Det positiva är att Botchey och Hellgren är tillbaka och att Dennis Persson gör sin första match efter sin skada. Jag vill dock inte belasta Jonas och Dennis mer än tänkt så de kommer få spela 60 minuter och Botchey kommer få 30 minuter.

De första träningsmatcherna på säsongen fokuserar TAF på att se hur laget ser ut på fullstor plan då VSK under träningarna varit ont om folk på grund av skador och sjukdomar.

– Jag måste bilda mig en uppfattning på fullstor plan och det är det jag får göra nu när träningsmatcherna kommer. Att ha något att utgå ifrån helt enkelt. Jag har bara kunnat se 6-mot-6 på träning och inte kunnat se ett större spel.

Något VSK tränat på under veckan är att laget ska bli mer direkta i anfallsspelet, något man inte var i den första träningsmatchen.

– Att det blir tydligare när vi snabbt ska till anfall och när vi ska hålla i bollen, det ska vi titta lite extra på i matchen imorgon.

Frågetecken till morgondagens match är kring Koyar Salimi och Carlos Gaete Moggia som båda två har känningar i höften. Skulle de efter fredagens träning vara aktuella för spel kommer de att börja på bänken.

VSK Fotbolls tänkta startelva till träningsmatchen mot FC Linköping City:
Anton Fagerström
Mathias Benker
Ilir Berisha
Calle Svensson
Dennis Persson
Alvin Lööf
Boris Ljevar
Jonas Hellgren
Brian Span
Douglas Karlberg
Simon Johansson

Bänken:
Daniel Svensson
Dennis Botchey
Rasmus Lindemann
Albin Ramström
Philip Södergran

Träningsmatch
VSK Fotboll – FC Linköping City
Lördag 10/2 13.00
Solid Park Arena

Har du Instagram?
Lägg till VSK Fotboll, där sköter just nu Carlos Gaete Moggia kontot och levererar bilder ”behind the scenes” i Insta-stories.
Klicka här för att komma till VSK Fotbolls Instagram >>>

Dan Kiwii Persson